euro geld

Studenten van de Hogeschool Utrecht praten in de wijk over geldzorgen

Het is geen makkelijk onderwerp om over te praten: geld, of het gebrek eraan. Voor de Coronacrisis waren er al veel mensen met zorgen over geld, en door de crisis zijn het er nog meer geworden. De Hogeschool Utrecht doet samen met studenten onderzoek naar de hulp die mensen met geldproblemen nodig hebben en hoe dit beter kan.

 In het nieuwe jaar (2021) zijn de studenten en onderzoekers die aan het onderzoek werken af en toe aanwezig in de wijk. Stans: “Met de verhalen van buurtbewoners leren we meer over wat mensen met geldzorgen nodig hebben. We hopen dat buurtbewoners met ons in gesprek willen” De studenten worden begeleid door onderzoekers van de Hogeschool Utrecht en weten goed hoe ze met vertrouwelijke informatie om moeten gaan. De ervaringen van mensen in de wijk worden gebruikt om de (schuld)hulpverlening te verbeteren.


Advertentie:

 Maud: “Ik weet nog goed hoe ik zelf als zzp’er de eindjes aan elkaar knoopte. Het overkomt meer mensen dan je denkt. Met dit onderzoek proberen we geldzorgen bespreekbaar te maken en de weg naar hulp te verkorten.” Wil je meer over het onderzoek weten? Kijk dan op https://schuldenenincasso.nl/project/lopend/achter-de-voordeur/. Wil je jouw ervaringen met ons delen? Stuur dan een bericht naar: maud.dolsma@hu.nl.                                                                                          

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.