euro geld

Pas op: Oplichters actief!

In wijk Het Zand lijken weer mensen met snode plannen actief te zijn geweest. Niet uitgesloten is dat de persoon in kwestie zich door Leidsche Rijn beweegt met een verhaal van eenzelfde strekking.

Het zou gaan om een gestrande automobilist die in een woonwijk aanbelt en zijn verhaal doet: hij zou met autopech verderop zijn komen stil te staan en niet bij machte hulp in te roepen. Dat noopt hem er toe de wijk in te trekken om nietsvermoedende en bovenal goedwillende bewoners te bewegen hem tot hulp te zijn om de ANWB in te schakelen en het daaraan verbonden lidmaatschapsgeld te voldoen.

De schenker hoeft uiteraard niet mee naar zijn gestrande voertuig om alle formaliteiten af te handelen, als er maar geld komt om de redders te betalen. Wie zich niet laat foppen en de man achterna gaat, zoals eerder een Vleutense bewoner deed, zal misschien zijn ogen uitkijken bij het vaststellen dat er geen enkel voertuig met pech langs de weg staat, maar een gereedstaande scooter waarop de pechvogel zijn weg vervolgt, op weg naar het volgende pechgeval.

Eerder al heeft iemand in het holst van de nacht op deze manier mensen schrik aangejaagd. Voor zover bekend werden toen geen slachtoffers gemaakt, maar zat de schrik er wel in. Betreft het hier iemand die zijn geluk ook eens wil proberen met het ‘pechverhaal’ of is dezelfde oplichter opnieuw in actie gekomen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.