brug_bouwloods_in_maximapark_1_foto_Richard_Draaijer

Nieuwe bruggen in het Máximapark

De vele waterlopen in het Máximapark geven mede het park de allure die het verdient. 

Het grootste stadspark van Nederland is sinds deze week twee nieuwe bruggen rijker. Niet iedereen die het park bezoekt kent de Buitenhof, waar onder andere de Enghwetering haar loop heeft die nu wordt overspannen door lokaal gefabriceerde bruggen. Voor het maken van de houten bruggen werd opnieuw de Bouwloods bereid gevonden. Een project als dit is een mooi vervolg op alles wat de Bouwloods al voor het park heeft gemaakt. De Bouwloods heeft ten doel scholing en werkervaring te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Het plaatsen van de twee bruggen werd uitgevoerd als een militaire operatie. De eerste brug werd om zeven uur in de koude morgen op een dieplader getild om vanaf het buitenterrein van de Bouwloods, naast brouwerij Maximus, de tocht naar de locatie aan te vangen. Mede onder toezicht van enkele parkvrijwilligers werden de bruggen over de wetering gelegd op de brughoofden die de last moeten dragen.

Evenals bij de Vlinderhof en de Japanse Tuin zal de Buitenhof met de tijd duidelijk worden aangeduid door cortenstalen borden die met hun karakteristieke uitstraling min of meer opgaan in het parklandschap.

brug_bouwloods_in_maximapark_1_foto_Richard_Draaijer
Foto: Richard Draaijer
brug_bouwloods_in_maximapark_foto_Marieke_Dubbelman
Foto: Marieke Dubbelman

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.