Abrona tentoonstelling Coco kan het

Mooi … van Abrona maakt tentoonstelling ‘Coco kan het!’

Tijdens de Nationale Voorleesdagen staat het Prentenboek van het Jaar ‘Coco kan het!’ van Loes Riphagen centraal. Alle babyvogels gaan voor het eerst vliegen. Alleen Coco durft niet. Wat als ze valt? Of als een kat haar grijpt? Maar als het wél lukt, kan ze samen met haar vriendjes mooie vormen vliegen. Is Coco klaar om haar vleugels uit te slaan?
De cliënten van Mooi… van Abrona hebben een prachtige tentoonstelling gemaakt over dit boek.

Abrona:
“We hebben eerst het leuke boek ‘Coco kan het!’ gelezen en goed naar de prachtige tekeningen gekeken. Vervolgens zijn we op alle groepen aan de gang gegaan met het thema: Coco, uitvliegende vogeltjes, jaargetijden, nestjes etc. Materialen kwamen uit de kast, kopietjes van het boek werden gemaakt, opgehangen en iedereen had wel iets te vertellen en te bespreken over het boek. Wanneer vliegen vogeltjes uit? Wat voor vogel is Coco? Wanneer bouwt een vogel zijn nestje? Wanneer legt de vogel een ei of meerdere eieren? Welke vogels zijn er allemaal?
Er werd getekend, genaaid, geknipt, geplakt en met klei, hout, stof, papier-maché en wol gewerkt. Schilderijen werden opgezet en Coco kwam ook daar mooi en eigen tevoorschijn. Stapje voor stapje kreeg de boom, met zijn kleurrijke inhoud en de schilderijen meer vorm en wat was het, ook dit jaar weer leuk om te doen. Wij van Mooi…van Abrona hopen dat iedere Bieb bezoeker ook dit jaar weer geniet van de tentoonstelling.”

Het prachtige decor staat in Bibliotheek Vleuterweide. Te bekijken als je een reservering of verrassingstas komt afhalen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven