Willibrordkerk in vleuten

Nieuw hekwerk voor de Willibrordkerk

Het hekwerk aan het voorplein van de Willibrordkerk is voltooid.
Door de herinrichting van het voorplein was er onvoldoende bestaand hekwerk beschikbaar om over de volledige lengte van het nieuwe voorplein te plaatsen. De Rooms Katholieke Broederschap schoot het parochiebestuur te hulp en zo konden de laatste meters toch worden gesmeed. Bij monde van Henny Smorenburg procurator van de Broederschap, liet het Broederschapsbestuur weten vanwege hun 550-jarig bestaan, zorg te dragen voor de realisatie van de laatste ruim tien meter van het hekwerk.
De Vleutense specialist op het gebied van sierhekwerken, Jur van Dijk viel de eer te beurt het hekwerk te smeden en onlangs verliet het zijn smidse om het hiaat op te vullen.

Vorig jaar zijn het voorplein en de parochietuin van de Willibrordkerk in Vleuten volledig gerenoveerd, een project waaraan de R.K. Broederschap van Vleuten ook haar steentje heeft bijgedragen. Als dank daarvoor kreeg het voetpad tussen de kerk en de begraafplaats de naam ‘Broederschapspad’. Tijdens de officiële opening destijds, in de nadagen van de zomer afgelopen jaar, onthulden wijkwethouder Maarten van Ooijen en Henny Smorenburg samen het naambord van het Broederschapspad. Bij die gelegenheid liet Henny Smorenburg weten dat de Broederschap zorg zou dragen voor de resterende meters hekwerk.

Het hek is inmiddels geplaatst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.