Weerbericht voor maandag 8 februari: Wat lichte sneeuw en koud!

Koning Winter is keihard de regio binnengekomen. Sneeuw, veel wind. Het waren Siberische toestanden. Niets voor niets is er ook uiteindelijk ook code rood afgegeven door het KNMI. De sneeuw nam in de loop van de middag wel langzaam af. Temperaturen liepen gedurende de dag alleen maar terug. Het was ook de eerste ijsdag na ongeveer 700 dagen. We gaan deze week nog veel ijsdagen krijgen. Het is bijna zeker dat het winterweer het minstens een week volhoudt.

Vandaag is het bewolkt en er valt van tijd tot tijd nog wat lichte sneeuw.  Het kwik ligt om en nabij de -6 graden, daarbij staat er een matige, soms vrij krachtige oostenwind. Voor het gevoel ligt het kwik onder de -10 graden. Vanavond nog bewolkt, maar in de nacht winnen opklaringen terrein en dan kan het kwik nog snel onderruit gaan. Het gaat -10 graden vriezen. 


Advertentie:

Dinsdagoverdag schijnt de zon geregeld en wordt het-5 graden, daarbij staat er nog maar een zwakke oostenwind. In de avond en nacht duikt het kwik tot waarden naar -14 graden. 

Woensdag tot en met vrijdag zien we de zon veelvuldig schijnen. In de nacht en ochtenden blijft het streng tot zeer streng vriezen.  Ook in het weekend blijft het zeer koud winterweer en zo wordt de februariwinter er toch wel een die we niet snel zullen vergeten. 

Met vriendelijke groet,

Jeroen Jansen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.