sneeuwbal_foto_Kelly_Sikkema

IJsbal schutters aangehouden

Winterweer is leuk en met sneeuwballen gooien is vertier voor iedereen, maar dan natuurlijk niet gericht op voorbijrijdende auto’s, fietsers of argeloze voetgangers al dan niet slecht ter been. Naarmate de sneeuw enigszins dooit worden de sneeuwballen ijsballen en daarmee gooien is uit den boze al lijken jongeren in De Meern daar maling aan te hebben.
Dit leidde de afgelopen dagen tot flink wat overlastmeldingen. Op de meldingen werd door de politie gereageerd. Agenten kwamen ter plekke poolshoogte nemen en stuitte op enkele jongelieden die de uitdaging met de lange arm der wet wel aandurfde. Hun vluchtroute leidde over smalle bruggetjes waardoor ze in eerste instantie de agenten die de achtervolging hadden ingezet met hun politiewagen, konden afschudden.
Toch werden uiteindelijk vier ijsballengooiers aangehouden.
De agenten lieten op sociale media van zich horen en richtte zich duidelijk tot de ouders: “Beste ouders, hebben jullie zicht op wat jullie kinderen buiten doen?.” en “Blijkbaar heeft sommige jeugd nog geen benul bij de risico’s die dit soort acties met zich mee brengen, Een spelletje met vrienden is leuk, maar met dit soort acties worden mensen geïntimideerd, raken zij angstig en kan er een hoop schade ontstaan. Heb het hier alstublieft met uw kinderen over!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven