Devika Partiman over krachtige politieke vrouwen in de media

Devika Partiman over krachtige politieke vrouwen in de media

Media spelen een belangrijke rol bij onze politieke keuzes. Devika Partiman onderzoekt hoe media beeldvorming of zelfs ons stemgedrag kunnen beïnvloeden. Ze illustreert haar betoog met bijzondere beelden uit de mediacollectie van Beeld en Geluid in Hilversum. Woensdag 24 februari van 20.00 tot 21.30 uur.

Vanwege de coronamaatregelen is het programma dit keer online via livestream. Ticketverkoop op bibliotheekutrecht.nl/beeldengeluid. Kosten €5 / €2,50 voor bibliotheekleden. Je krijgt de link naar de livestream dan op 24 februari per mail toegestuurd.

Devika Partiman

Devika Partiman is oprichter van de stichting ‘Stem op een vrouw’, die als doel heeft meer vrouwen in politieke functies te krijgen. Met de mediacampagne ‘stem op een vrouw lager op de lijst’ streeft zij ernaar om ook bij de komende Tweede Kamerverkiezingen meer vrouwen door een voorkeurstem verkozen te krijgen.

Samenwerking Bibliotheek Utrecht en Beeld en Geluid

Bibliotheek Utrecht en Beeld en Geluid werken samen. Elke maand is er een Mediacafé en een Mediacollege. In de Mediacafés bespreken collectiespecialisten en conservatoren (recente en historische) ontwikkelingen in de media. In de Mediacolleges staan mediamakers en deskundigen stil bij vraagstukken als: hoe leven wij in media? Hoe beïnvloeden media ons en hoe maken zij onderdeel uit van ons dagelijks leven? De Cafés en Colleges worden geïllustreerd met beelden uit de schatkamer van Beeld en Geluid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].