Parkeergarage Winkelcentrum Parkwijk Leidsche Rijn, Utrecht

Zure appel voor lang parkeerders in garage winkelcentrum Parkwijk

In de parkeergarage van winkelcentrum Parkwijk is het niet toegestaan, om buiten de openingstijden van de winkels, geparkeerd te staan. Toch is dat regelmatig het geval. Naast de oldtimers staan er ook auto’s die wat minder oud zijn. Wat ze wel gemeen hebben is een wielklem want, waar het bord buiten bij het inrijden al voor waarschuwde: Wie te lang geparkeerd staat loopt de kans een wielklem te krijgen. Eerder werd er niet gehandhaafd maar sinds kort is dat duidelijk wel het geval.

De meningen over het handhaven lopen uiteen: “In corona tijd moet men zo veel mogelijk thuis werken waardoor auto’s veel plekken overdag innemen. Daarbij komt dat waar voorheen parkeerplaatsen waren nu gebouwd wordt. Deze zijn komen te vervallen en de parkeerplaatsen tijdens de markt (op vrijdag en zaterdag) zijn ook al stukken minder geworden omdat de kramen nu allemaal veel verder uit elkaar staan, aldus een buurtbewoner.


Advertentie:

Een andere bewoner laat weten: “Met een beetje boerenverstand begrijp je ook dat het stallen van auto’s in deze parkeergarage niet de bedoeling is. Dat ze daar nu pas een bekeuring voor krijgen is meer geluk dan pech.”

Een andere buurtbewoner zegt: “Auto’s staan daar al maanden, jaren zelfs. Die eigenaren moeten een garage box huren maar ja dit is goedkoper. En daar zijn ze klaar mee! Goeie actie.”

Afgelopen week zijn er tenminste zes wielklemmen geplaatst.

Wat is jouw mening hierover? Laat je reactie achter onder dit bericht.

wielklemmen Parkeergarage Winkelcentrum Parkwijk Leidsche Rijn, Utrecht
Onderdak-aan-slachtoffers-van-huiselijk-geweld-in-Parkwijk1_foto_hp_van_rietschoten

Verdwenen parkeerplaatsen

Aan de Verlengde Houtrakgracht in Parkwijk werd medio 2020 begonnen met de bouw van twee in ieder geval drie etage tellende gebouwen voor Moviera.

Lees verder

Parkeergarage Winkelcentrum Parkwijk Leidsche Rijn, Utrecht
Foto: Georgie
Parkeergarage Winkelcentrum Parkwijk Leidsche Rijn, Utrecht
Foto: Georgie
Parkeergarage Winkelcentrum Parkwijk Leidsche Rijn, Utrecht
Foto’s: Georgie

Parkwijk

Meer artikelen over Parkwijk:

Leidsche Rijn

Meer artikelen over Leidsche Rijn:

3 reacties op “Zure appel voor lang parkeerders in garage winkelcentrum Parkwijk”

  1. Wat maakt het uit? Als ze niemand in de weg staan, wat maakt dat de auto’s daar niet gepakeerd mogen worden, een bord?
    Er komt geen kip daar. Daarnaast had men, de gemeente, ook eerst in gesprek gekunt met de mensen die daar ‘langdurig’ parkeren. Maar nee, het draait om geld. Dus eerst de bekeuring en dan eventueel praten.
    By the way, hebben die parkeerwachters niks anders te doen? Zorgen dat er wel voldoende parkeerplek is voor mensen bijvoorbeeld?

  2. Victor Charles

    Prima dat de langparkeerders worden aangepakt. Die parkeerplaatsen zijn er puur voor het winkelende publiek. En mensen kunnen toch ook op de fiets hun boodschappen doen. En moet je meer boodschappen doen dan jouw fiets kan dragen, dan kun je toch ook 2 keer fietsen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *