Illegale motorcrossers bij Haarrijnseplas blijven crossen

Illegale motorcrossers bij Haarrijnseplas blijven crossen

Al twee weken zijn er meldingen van motorcrossers die op het zand van de Haarrijnseplas aan het rijden zijn. De politie is harder op gaan treden tegen de motorcrossers. Dat zegt loco-burgemeester Lot van Hooijdonk na vragen van Stadsbelang Utrecht. Er waren veel klachten van omwonende die af en toe wel 50 man zagen motorcrossen.

Volgens Van Hooijdonk zijn er acht bekeuringen uitgedeeld omdat er samenkomsten waren van meer dan twee personen en dit in strijd is met de coronaregels.

Gemeente Utrecht heeft verkeersborden geplaatst met een parkeerverbod en een ‘gesloten verklaring’ zodat de motorcrossers ook op basis van deze regels bekeurd kunnen worden. Voorheen was het namelijk niet in strijd met de wet om te motorcrossen op de plas, alleen het samenkomen was verboden.

De wethouder en loco-burgemeester geeft aan dat het gebied niet afgesloten kan worden met hekken, omdat er een noodweg over het terrein loopt om naar de A2 te komen. De rede dat de motorcrossers bij de Harrijnseplas rijden komt volgens Van Hooijdonk omdat de legale motorcrosswedstrijden niet doorgaan in verband met corona. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.