4_en_5_mei_monument_leidsche_rijn

Het kan nog! Help Leidsche Rijn aan een uniek 4 en 5 mei monument

Stichting 4 en 5 mei Leidsche Rijn organiseert sinds 2016 jaarlijks de dodenherdenking hier op het Berlijnplein in de wijk Leidsche Rijn. De organisatie zet zich in zodat men ook hier in deze jonge wijk van Utrecht er stil bij wordt gestaan.

Alle andere wijken van Utrecht hebben al hun eigen monument wat hierbij aansluit. Leidsche Rijn is de enige wijk die dit nog niet heeft. Inmiddels is er een mooi en eigentijds ontwerp van een monument gemaakt wat hier in de wijk gemaakt en geplaatst kan worden. Om dit te realiseren is er een crowdfund campagne gestart. Op het moment van schrijven is dit bedrag al voor 76% binnen.

Nog maar € 2.146,60!

Uiteraard wil de organisatie de 100% van het crowdfundbedrag halen maar 80% is ook een belangrijke mijlpaal en daar is nog maar € 2.146,60 voor nodig. Help je mee?

Om de volle 100% te bereiken is nog maar iets van 11.000 euro nodig.

Meedoen kan nog tot maandag 15 maart 2021.

Crowdfunding campagne

Het doel van deze campagne is het creëren en het plaatsen van het Herdenking & Vrijheidsmonument. Dit monument heeft een verbindend effect binnen onze nieuwbouwwijk. Het monument maakt de betekenis van vrijheid tastbaar voor de opgroeiende generatie. Herdenken doet de Stichting sinds 2016 met een tijdelijk monument (een hek met bloemen). Wij willen een plek creëren waar we kunnen herdenken maar ook de vrijheid vieren. Daarmee creëren we een voor Nederland (naar ons weten) een uniek moment die beide dagen verbindt. Want vrijheid lijkt voor de kinderen en jongeren die opgroeien in onze wijk vanzelfsprekend. Het is niet altijd zo geweest in Nederland en in veel landen is het nog steeds niet vanzelfsprekend. Door bewustwording over vrijheid te versterken (en deze ook te koppelen aan het herdenken op 4 mei) neemt de waardering van vrijheid toe. Daardoor kan iedereen ernaar streven om vrijheid en vrede in stand te houden. Het Herdenking & Vrijheidsmonument creëert een verbinding met iedereen binnen Leidsche Rijn en met inwoners van andere wijken in Utrecht. Ieder inwoner van Utrecht en omstreken wordt uitgenodigd voor de onthulling.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].