Vereniging Vleuten, De Meern, Haarzuilens & Leidsche Rijn

Historische Vereniging zit niet stil in haar jubileumjaar

De Historische Vereniging ‘Vleuten-De Meern Haarzuilens en Leidsche Rijn’ zit niet stil in haar jubileumjaar, zelfs niet tijdens de coronapandemie.

Bij een Webinar denk je niet gelijk aan de Historische Vereniging. Toch organiseren zij aankomende week twee Webinars. Een Webinar is een online lezing en stamt van het Engelse woord seminar.

Op dinsdag 16 maart is de eerste Webinar: ‘De geschiedenis van Kaas’. De aanvang is acht uur ’s avonds. En is gratis te volgen via deze link. De tweede Webinar is donderdag 18 maart: ‘Boeren langs de Oude Rijn’. De online lezing wordt gegeven door dr. Jan Huiting. Huiting zal in detail ingaan op een aantal boerenbedrijven zoals ze tussen 1300 en 1800 hebben bestaan in Vleuten-De Meern, Haarzuilens en Leidsche Rijn.

Je kan de online lezing thuis op je eigen computer via Youtube volgen en je kunt ook, net als bij een gewone lezing, vragen stellen. De presentatie blijft ook na afloop beschikbaar via ons Youtube kanaal.Deelname is € 2,50  en voor leden is het gratis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].