RAUM (persfoto)

Vacatures bestuursleden stichting RAUM

Wil je graag bijdragen aan de ontwikkeling van een bijzondere plek en programma’s als een stadscamping of bijzondere exposities? Grijp dan nu je kans, want stadslab RAUM gevestigd aan het Berlijnplein in Leidsche Rijn is op zoek naar drie nieuwe bestuursleden voor de komende drie tot vier jaar.

Stadslab RAUM verbeeldt, bevraagt en onderzoekt de toekomst van ons stadsleven. Naast exposities en programma’s, doet RAUM onderzoek naar actuele thema’s zoals eenzaamheid, ongelijkheid en de rol van dieren en de natuur in de stad. ‘Creative placemaking’ staat aan de basis van de werkwijze waarbinnen RAUM in co-creatie werkt met bewoners, makers, publiek en andere partijen in de stad. Want RAUM vindt dat de stad pas van iedereen is, als iedereen uitgenodigd is om deel te nemen.

RAUM kent een open en transparante bestuurscultuur. In het bestuur wordt met elkaar toezicht gehouden op en steun gegeven aan het beleid van de directeur en haar team. Om vanuit het bestuur besluiten te kunnen nemen over de diversiteit aan onderwerpen die er spelen, en een goede bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van RAUM, heeft het bestuur verschillende expertises ‘in huis’.

Het bestuur bestaat nu uit Jeroen Messemaeckers en Angelique Spaninks. In verband met de wens voor een bestuur van vijf leden, en het aflopen van enkele bestuurstermijnen, zoekt RAUM drie nieuwe, enthousiaste leden voor haar bestuur voor een eerste termijn van vier jaar;

BESTUURSLID MET KENNIS VAN FINANCIËN EN JURIDISCHE ZAKEN
RAUM is op zoek naar een bestuurder met een financiële en/of juridische achtergrond. Dit bestuurslid zal als eerste aanspreekpunt toezicht houden op het financieel/juridische beleid van de stichting, staat de directie indien nodig bij in het voeren van gesprekken met externe partijen en accountants en bekleedt tevens de rol van Penningmeester binnen het bestuur.

BESTUURSLID MET KENNIS VAN CONSUMENT EN MARKT
RAUM is op zoek naar een bestuurder met een achtergrond in strategische (place) branding. Dit bestuurslid bewaakt samen met collega’s de herkenbaarheid en naamsbekendheid van RAUM in het lokale en (inter)nationale speelveld, staat de directie indien nodig bij in het voeren van gesprekken over consument, marketing & ticketing en is scherp op het bewaken van de herkenbaarheid en naamsbekendheid van Stichting RAUM.

BESTUURSLID MET KENNIS VAN UTRECHTSE CULTUUR EN LEIDSCHE RIJN
We zoeken specifiek een bestuurder die affiniteit heeft met de Utrechtse cultuurwereld en bij voorkeur woonachtig is in Leidsche Rijn/ Vleuten-De Meern. Samen met ons bewaak je de positie van RAUM in het Utrechtse cultuurveld, sta je de directie indien nodig bij in het voeren van gesprekken met politiek en cultuurorganisaties, en help je de betrokkenheid van Leidsche Rijn/ Vleuten-De Meern bij RAUM te vergroten. Dit bestuurslid bekleedt tevens de rol van Secretaris binnen het bestuur.

ALGEMENE WERKZAAMHEDEN
Het actief deelnemen aan de bestuursvergaderingen;
Het tonen van betrokkenheid naar de Stichting door
aanwezig te zijn bij verschillende activiteiten op het terrein;
Het bestuur vergadert circa 6 tot 8 avonden per jaar;

BELONING
De functie is onbezoldigd;

WAT WIJ ZOEKEN
Gedreven en leergierige persoonlijkheden;
(Enige) bestuurlijke ervaring;
Je bent enthousiast en hebt overtuigingskracht om je visie over te dragen;
Je bent een teamplayer;
Je wilt maatschappelijke impact creëren en hebt een voorliefde voor (Utrechtse) cultuur;

RAUM wil een inclusieve organisatie zijn. Wij bieden daarom in ons bestuur, team en programma ruimte aan een zo groot mogelijke diversiteit aan mensen om samen te werken aan, en na te denken over, een inclusief toekomstig stadsleven. RAUM streeft daarbij naar een organisatie die een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Utrecht.

Reageren kan tot 6 april via info@raumutrecht.nl Start werkzaamheden bestuurslid bij voorkeur vanaf 1 juni 2021.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.