robotarm

Leren werken met robotarm

Robots zijn al lang geen uitzondering meer in de industrie. Vaak waren het echter grote machines die geprogrammeerd werden door professionals. Tegenwoordig wordt daarnaast vaak gebruik gemaakt van robotarmen. Een handig hulpstuk waarmee de werknemer zelf mee aan de gang kan. Routinematige klussen kunnen zo een stuk sneller worden uitgevoerd en dit bevordert de productie van het bedrijf. Bovendien helpen deze robotarmen mee aan de veiligheid omdat ze routinematig zeer secuur werk kunnen blijven uitvoeren voor lange tijd en daarbij kleine scherpe delen veilig kan bewerken. Zo kan bijvoorbeeld machinezorg of CNC volledig door de robotarm worden uitgevoerd.

UR5 robot zeer gebruiksvriendelijk

De UR5 robot staat bekend om zijn zeer grote gebruiksvriendelijkheid met onderdelen die minder dan 5 kilo wegen. Werknemers hebben voldoende aan slechts een halve dag instructie en kunnen daarna de robot zelf her programmeren en taken laten uitvoeren via handige touchscreens en innovatieve software. De UR5 robot kan worden ingezet in diverse soorten bedrijven en is in staat lange tijd zeer secuur met kleine onderdelen te werken. Dit vermindert het risico op blessures bij werknemers die zich gemakkelijk kunnen verwonden aan bijvoorbeeld de scherpe onderdelen.

Veelgebruikte toepassingen

De UR5 robot kan worden ingezet voor zeer diverse toepassingen. Denk hierbij aan de assemblage van onderdelen, het lijmen sealen en schilderen van kleine onderdelen, slijpen frezen en boren maar ook materiaalhantering als het verpakken en palletisering van geproduceerde producten. Het zal u niet verbazen dat de robotarmen de productiviteit van het bedrijf sterk kunnen verhogen.

Inzetbaar in diverse sectoren

Naast industriƫle toepassingen zijn robotarmen ook geschikt om te worden ingezet in diverse sectoren te denken aan elektronica en technologie, automotive maar ook in sectoren als landbouw, levensmiddelen, kunststof en polymeren. Robotarmen worden dus al lang niet meer alleen gebruikt in de auto-industrie. Elk klein en middelgroot bedrijf kan profiteren van de veelzijdigheid van robotarmen.

Andere robots

Naast de veelgebruikte UR5 robot kennen we ook de UR3, UR10 en de UR16. De UR3 is een kleinere tafelrobot voor licht en secuur werk terwijl de UR10 en UR16 ook met grotere en zwaardere armtools overweg kunnen. Door middel van heldere applicaties kunnen al deze robots relatief eenvoudig en snel worden geprogrammeerd via innovatieve software en simulaties. Zo kan iedere werknemer een robotarm vlot programmeren, zelfs als hij of zij nog nooit eerder met een robotarm heeft gewerkt. Kan een robotarm ook uw bedrijf een helpende hand bieden?

1 gedachte over “Leren werken met robotarm”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.