robot_hand_foto_Possessed_Photography

Jumbo Leidsche Rijn gebruikt, als eerste, robot pakketautomaat van PostNL

Misschien is het je al opgevallen, toen je een pakketje wilde versturen of ging ophalen: De gerobotiseerde pakketautomaat van PostNL. De automaat wordt voor een halfjaar getest in de Jumbo aan het Berlijnplein in Leidsche Rijn Centrum. Als de test goed verloopt zullen er vanaf eind dit jaar meer pakketautomaten bij PostNL-punten komen.

De pakketautomaat werkt als volgt: Elke klant krijgt een unieke code waarmee het juiste pakketje uit de pakketautomaat komt. De klant ziet op een scherm zijn pakketje door het luik gaan en vervolgens ontvangt de klant zijn pakketje. Ook kan de klant een pakketje afgeven voor verzending.

PostNL wil de aankomende jaren meer gebruikmaken van digitalisering en robotisering. De pakketautomaat is daar een voorbeeld van. Medewerkers hoeven zich niet meer bezig te houden met de pakketjes van PostNL.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.