csm_impressie-merwede-buurtplein_a3c79f2f18

Nieuwe wijk Merwede, op Leidsche Rijn na de grootste nieuwbouwlocatie van Utrecht

Begin dit jaar maakte de gemeente bekend een nieuwe wijk te bouwen in de Merwedekanaalzone. De nieuwe wijk in de Merwedekanaalzone ligt tussen het Merwedekanaal en de Europalaan. Op dit moment is het gebied een bedrijventerrein, maar in de toekomst zal het een levendige wijk worden in Utrecht.

Merwede zal 6000 woningen hebben en een markthal met onder andere horecagelegenheden en creatieve bedrijven. Uiteindelijk zullen er 12.000 Utrechters wonen. De wijk zal bijna energieneutraal worden: Alle daken krijgen zonnepanelen en de wijk zal autovrij zijn. In 2023 staat de start van de bouw gepland. Wanneer de bouw afgerond is, is nog niet bekend.

4 gedachten over “Nieuwe wijk Merwede, op Leidsche Rijn na de grootste nieuwbouwlocatie van Utrecht”

  1. Ik zou graag willen inschrijven voor het project, en aanvullende info willen ontvangen, wat voor woningen zullen gebouwd worden, ik hoor graag van uw ,
    Vriendelijk groet Jamal

  2. Zal een prachtig gezicht zijn voor al de mensen die nu heel fijn wonen 400 meter lang. flats voor je neus. Schitterend idee. Om veel geld te verdienen. En al die mensen op een kluit te laten wonen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.