Fazant | Foto: Michael Hoyt

Geen noodklok voor hazen en fazanten

Naarmate aan de ene kant van het Amsterdam-Rijnkanaal de Merwedekanaalzone gestalte krijgt en aan onze kant Leeuwensteyn bewoond raakt worden hazen en fazanten noodgedwongen richting Leidsche Rijn Centrum gedreven. Het kan niet lang meer duren voor fazanten in de tunnel fladderen en hazen het hazenpad kiezen dat door het winkelgebied leidt naar de bouwplaats waar woontorens verrijzen. Eenmaal gesetteld moeten ze vanwege de toenemende drukte ook daar het veld ruimen en wie weet waar ze dan terecht komen.
Desgevraagd laat wethouder Klaas Verschuure weten dat het wild welkom is in het Willem Alexanderpark en de groenvoorzieningen in Leeuwensteyn en omgeving.

In alle plannen die zijn gesmeed is in ruime mate voorzien in een habitat voor de dieren, aldus Verschuure. Wethouder Verschuure slaat meer dan eens eerste palen en regelmatig is hij getuige van de oplevering van woningen waarvan de bewoners misschien wel een fazant in het krap bemeten tuintje zien zoeken naar voedsel. Misschien voert het hazenpad over de stoep langs hun deur en kunnen de nieuwbakken bewoners een haas de straat zien oversteken naar Leidsche Rijn Centrum waar ze lekker een partijtje kunnen knokken om de gunst van een meisjeshaas die parmantig de oren in de lucht heeft gestoken, om het zegelied op te vangen van de sterkste van de vechtersbazen.
Het hazenpad van het gelukkige stel voert tot aan de horizon waar de skyline bepaald zal worden door een woontoren die hoger dan de Dom reikt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.