Politie ontmantelt drugslab in Vleuten_3_foto_112mediautrecht

Tot 3,5 jaar cel voor drugslab in Vleuten

De rechtbank heeft twee mannen uit Eindhoven van 40 en 42 jaar en een 54-jarige man uit Vleuten veroordeeld voor betrokkenheid bij een drugslab aan de Hof ter Weydeweg in Vleuten. Ze krijgen celstraffen van 36 tot 42 maanden.

In de nacht van 9 op 10 juli 2020 trof de politie een draaiend drugslab aan dat in de technische ruimte van een zwembad verstopt zat. Naast hret lab waren ook een groot aantal voorwerpen en stoffen aanwezig die vaak gebruikt worden bij de productie van synthetische drugs. De mannen uit Eindhoven werden op heterdaad betrapt. Ze probeerden uit het draaiende lab te vluchten toen de politie het perceel binnenviel. De rechtbank houden de mannen verantwoordelijk voor de productie van de drugs. De 54-jarige man is de eigenaar van het perceel.

De verdachten zijn schuldig bevonden aan voorbereidingshandelingen voor de productie van synthetische drugs en het bereiden van amfetamineolie. De eigenaar van het perceel had bovendien 3,5 gram cocaïne, 1,9 gram amfetamine, een vuurwapen en 234 patronen in bezit. Hij kan een gevangenisstraf van 42 maanden tegemoed zien. Ook de 42-jarige man uit Eindhoven had een vuurwapen en patronen in bezit. Hij krijgt een celstraf van 40 maanden. De 40-jarige man is veroordeeld tot 36 maanden cel voor zijn aandeel in het geheel.

Lees ook:
Video: Ontruiming drugslab in Vleuten
Politie ontmantelt drugslab in Vleuten. Zes personen aangehouden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.