jeugdorkest_leidsche_rijn_foto_Dinger_Knoop

Jeugdorkest Leidsche Rijn zoekt jonge muzikanten voor gezamenlijk concert

Op zaterdag 19 juni organiseert Jeugdorkest Leidsche Rijn een gezamenlijke uitvoering van Can’t stop the feeling met zoveel mogelijk kinderen die muziek maken.

Kinderen die viool, fluit, contrabas of cello spelen zijn van harte welkom om aan te sluiten. Ook andere symfonische instrumenten zijn welkom. Michiel van Vliet, dirigent van het jeugdorkest, heeft voor elk instrument een partij gemaakt. Deelnemers kunnen in aanloop naar het optreden meespelen met de repetities op donderdag 20 en 27 mei, 3, 10 en 17 juni van 16.15-17.15 uur. Wie wil meedoen kan een partij opvragen door een mailtje met naam, leeftijd, instrument en naam van de muziekdocent/-school te sturen naar [email protected].

Video

Jeugdorkest Leidsche Rijn is inmiddels al erg ervaren met het maken van leuke video’s. Gedurende de afgelopen coronamaanden verschenen al diverse filmpjes zoals ‘The Lions sleeps tonight’ en ‘We all stand together’. Ook van ‘Can’t stop the feeling’ wordt een compilatie gemaakt. Kinderen kunnen de video waarin ze hun partij spelen mailen naar [email protected] om opgenomen te worden in de film.

Over het Jeugdorkest Leidsche Rijn

JOLR is in 2017 opgericht door Cultuur19 en Orkest van Utrecht en is in 2020 een zelfstandige vereniging geworden. Het orkest is er voor kinderen van 6-13 jaar, die een instrument uit een symfonieorkest spelen. Vanuit de vaste repetitielocatie in de CultuurCampus maken ze kennis met samen muziek maken en opgaan in één geluid. Het Jeugdorkest Leidsche Rijn laat regelmatig van zich horen in de wijk, zoals bij het Leidsche Rijn Festival en het CampusFestival. Vaste dirigent is Michiel van Vliet.

Meer informatie is te vinden op www.jeugdorkestleidscherijn.nl.

1 gedachte over “Jeugdorkest Leidsche Rijn zoekt jonge muzikanten voor gezamenlijk concert”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].