goudenstokstaartje_toost_dineke

Organisatie TOOST LR VDM zoekt nieuwe kartrekkers

De werkgroep van de jaarlijkse TOOST is op zoek naar bewonersgroepen of verenigingen die zich in willen zetten voor dit mooie initiatief. Wat is TOOST LR VDM? De Nieuwjaars TOOST vindt plaats aan het begin van elk jaar en is bedoeld voor bewoners van de Utrechtse wijken Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern.

De vrijwilligers en betrokken bewoners uit deze wijken staan centraal tijdens de bijeenkomst. De TOOST laat zo zien dat deze wijken een bruisende omgeving zijn en dat heel veel betrokken mensen vrijwillig actief zijn. 
Het uitbrengen van de toost is de manier om te laten zien dat vrijwilligerswerk wordt gewaardeerd.  Een ander vast onderdeel van de Nieuwjaars TOOST LRVDM is de uitreiking van de wisseltrofee het Gouden Stokstaartje door een (wijk)wethouder van de Gemeente Utrecht aan een wijkbewoner die zich belangeloos heeft ingezet voor Leidsche Rijn en Vleuten de Meern.

Wat zoeken we? In 2022 vindt de 10e TOOST plaats en de werkgroep wil het stokje daarna graag overdragen aan een groep mensen of een vereniging die de TOOST op eigen wijze vorm mag geven en hierin leidend mag zijn. Voorwaarde is dat zij samenwerking tussen VdM en LR belangrijk vinden en bewoners willen enthousiasmeren voor hun eigen leefomgeving. Dit is dé kans voor bewonersgroepen/verenigingen om zich nog meer te laten zien -zeker op het gebied van vrijwillige inzet.

Wat kun je verwachten als je meehelpt in de organisatie en welke taken kunnen hierbij horen? Allereerst vinden wij het belangrijk om te melden dat alles in een open toegankelijke houding gaat, er geen grote verplichtingen zijn en dat meedenken ook al een geweldige bijdrage kan zijn. Denk aan: – Invulling van het programma en verloop van de middag bedenken

  • Opzoeken van vrijwilligers in de wijk met hun eigen verhalen
  • Geschikte locatie vinden en afspraken maken
  • Promotie van het evenement naar buurtbewoners
  • Technische ondersteuning of presentator

De werkgroep, bestaande uit actieve bewoners en professionals (DOCK, Gemeente Utrecht, Durf, stichting JoU en Vrijwilligerscentrale Utrecht), blijft gewoon actief in de samenwerking en helpt in de ondersteuning. Voor meer informatie kunt u contact zoeken met Sandra Willemsen, sociaal makelaar van DOCK (Vleuten De Meern). Swillemsen@dock.nl 06-81317774 Nout Ketelaar, sociaal makelaar van DOCK (Leidsche Rijn). Nketelaar@dock.nl 06- 18242692

Bekijk hier het YouTube kanaal van TOOST LRVDM

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.