Foto: PIRO4D via Pixabay

Cryptocurrency populair onder beleggers uit provincie Utrecht

Sinds het begin van de pandemie vertrouwt men meer in Bitcoin. Uit een enquête van Crypto aanbieder BTC Direct, blijkt dat vooral de inwoners uit de provincie Utrecht de kroon spannen als het gaat om investeren in cryptocurrency. De enquête peilde bij 1.370 beleggers of men meer of minder vertrouwen heeft in Bitcoin. In het begin van de lockdown in maart 2020 daalde de Bitcoin koers naar slechts 4.800 euro. Hoe evolueert het vertrouwen in Bitcoin en andere cryptovaluta onder investeerders uit de provincie Utrecht? Een dalende waarde betekent normaal gesproken dat de vraag lager is dan het aanbod, en dat er dus minder mensen overtuigd zijn om in Bitcoin te investeren. Maar sinds de crash van maart 2020 is de waarde van Bitcoin hersteld en maar liefst verzesvoudigd.

Amsterdam spant de kroon

Investeerders uit Utrecht hebben nu veel meer vertrouwen in Bitcoin. Maar als je het in detail bekijkt, blijkt dat vooral Utrechters het positiefste zijn over de evolutie van de Bitcoin. Van alle geënquêteerden zegt 68% dat het vertrouwen in Bitcoin dit jaar gegroeid is. In Utrecht ligt dit percentage op 87%. Dit is het hoogste percentage in Nederland.

Andere cryptocurrency’s populair in Utrecht

Bitcoin is de meest gekozen Cryptocurrency in Utrecht. Maar liefst 92% van alle investeerders heeft Bitcoin in zijn of haar portfolio. Maar in vergelijking met de rest van Nederland, zijn andere crypto’s zoals Ethereum (65%), Chainlink (18%) en XRP (10%) ook te vinden in de beleggingsportfolio’s van beleggers uit Utrecht. Een divers bellegingsportfolio wordt vaak gebruikt.

Bitcoin voor de lange termijn?

Een investering voor de lange termijn in Bitcoin (81%). De meerderheid van de ondervraagden geven de voorkeur aan om meer cryptocurrency’s dan enkel Bitcoin op de korte termijn al te verkopen. In de rest van Nederland zijn er veel minder investeerders die er voor de lange termijn in zitten (55%).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.