Vergroen je stad | GroenmoetjeDoen

13 juni jaarlijkse GroenmoetjeDoen!-dag in Utrecht

Zondag 13 juni organiseren stichting GroenmoetjeDoen! en Utrecht Natuurlijk de jaarlijkse GroenmoetjeDoen!-dag in Utrecht. Op een groot aantal groene zelfbeheerlocaties en zeven locaties van Utrecht Natuurlijk worden er tussen 10.00 en 17.00 uur verschillende online en offline activiteiten georganiseerd rondom het centrale thema Vergroen je stad.

Ochtendprogramma
Om 10.00 uur start de dag met de online-workshop Een tuin om van te smullen. Om 11.30 uur start een tweede online-workshop genaamd Inspiratie voor geveltuintjes. Beiden zijn tot stand gekomen door een samenwerking tussen Velt Utrecht en Utrecht Natuurlijk.

Middagprogramma
Vanaf 12.00 uur begint het middagprogramma. Jong en oud kan de bijzondere audiotour Groen rond de Singel volgen. Op diverse plekken langs de route is iemand van Vergroening Singel030 aanwezig om toelichting te geven op de vergroeningsmaatregelen en werkzaamheden. Kom daarnaast onder andere een kijkje nemen in de klimaatvriendelijke tuin van Gastvrijhuis Overvecht, ga langs bij de Ecologische tuin Bikkershof voor groene (kinder)activiteiten of bezoek het Milieucentrum om de luchtkwaliteit te meten met een echte snuffelfiets. Diegenen die meer willen ontdekken over een groentetuin, composthoop, bijenhotel of egelhut kunnen terecht bij de tuinen van Tuindersvereniging Abstede. Op de dag zelf worden ook op Kasteeltuin Nijevelt, Stadstuin Kanaalweg, Stadstuin Zuilen, Stadstuin Plutodreef, Griftsteede, Koppelsteede en Steede Hoge Woerd diverse activiteiten georganiseerd. Zo kan iedereen op Koppelsteede samen met de Guerilla Gardeners eigen zaadbommen maken en op Griftsteede de nieuwe inspiratietuinen bewonderen.

Voor het bezoeken van meerdere middagactiviteiten kan men dit jaar op eigen gelegenheid een fietstocht afleggen langs de verschillende locaties.

Gehele programma en alle locaties
Bekijk het gehele programma en alle deelnemende locaties op www.gmjd.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].