The Travelling Farm Museum

The Travelling Farm Museum komt naar Berlijnplein

Leidsche Rijn was ooit een uitgestrekt landbouwgebied. Nu 22 jaar later is het de grootste vinexwijk van Nederland. In dit proces van stedelijke ontwikkeling zijn vele verhalen, vaardigheden en herinneringen aan het landbouwverleden verloren gegaan. The Travelling Farm Museum for Forgotten Skills, een project van kunstenaarscollectief The Outsiders, is een participatief, rondreizend museum, in een bakfiets. Het haalt kennis en kunde op van toen én nu en deelt dat met een breed publiek.
Op zaterdag 19 juni, tijdens De Dag van de Architectuur in Utrecht, komt The Travelling Farm Museum for Forgotten Skills, naar het Berlijnplein.

Museum voor verhalen

Op zaterdag 19 juni leer je alles over voedsel, planten en het leven als agrariër. Het museum beperkt zich niet tot verhalen van mensen maar haalt ook informatie op over het (im)materiële erfgoed in de wijk, met als doel; deelbare verhalen te ontwikkelen die bijdragen aan een eerlijke en duurzame wereld.

Kwekerij Stekkers

Een deel van het programma vindt plaats in de nabijgelegen kwekerij Stekkers (5 min lopen), waar deelnemers een korte rondleiding krijgen. Hier worden ‘eetbare’ en andere nuttige planten, struiken en bomen geteeld. Boudewijn Rijf (onder andere ook medebedenker en eigenaar van de Vechtclub XL) zal er alles over vertellen.

Zaterdag 19 juni 2021

14:00u: start programma
15:00u: einde
Verzamelen bij: ‘De Tuin’ in RAUM der Lusten, Berlijnplein 520.
Deelname is gratis en ook geschikt voor kinderen.
Reserveren is verplicht

De Dag van de Architectuur

Vrijdag 18 en zaterdag 19 juni is de Dag van de Architectuur in Utrecht. Dé kans om markante gebouwen en bijzondere publieke ruimtes op een nieuwe manier te leren kennen. Architectuurcentrum AORTA organiseert een gevarieerd online en doe-het-zelf programma waarin de stad en het klimaat centraal staan.

Het thema van de Dag van de Architectuur is Architectuur / Klimaat. Wat is de invloed van het klimaat op de omgeving, gebouwen en mobiliteit en hoe kan ruimtelijk ontwerp bijdragen om van de stad een aantrekkelijke en klimaatbestendige plek te maken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.