Utrechtse ondernemers kiezen steeds vaker voor factoring sinds de coronacrisis

Utrechtse ondernemers, opgelet! Met de corona vaccinatie die op volle toeren wordt gezet komt ook de afloop van de steunmaatregelen langzaamaan in zicht. Goed nieuws, want dit betekent dat er in het dagelijkse leven weer meer mogelijk wordt. Maar voor ondernemers die gebruik maken van de steunmaatregelen betekent dit ook dat er een periode aanbreekt waarin de steun weg gaat vallen. Heb jij al nagedacht over een alternatief?

De steunmaatregelen vanuit de overheid zijn bedoeld om ondernemers door de coronacrisis heen te helpen. De steunmaatregelen bestaan uit een pakket van verschillende regelingen. O.a. de Tozo inkomensondersteuning, de TONK regeling en de TVL subsidie vind je hierin terug. Om gebruik te maken van de maatregelen moet je als ondernemer wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Dit betekent dat niet iedere ondernemer in aanmerking komt. Gelukkig zijn er alternatieven in de markt. Factoring is hier een voorbeeld van.

‘’Bij Freelance Factoring hebben we de afgelopen periode veel ondernemers in de regio Utrecht gesproken die net buiten de boot vielen om gebruik te maken van de steunmaatregelen. Je merkt dat ondernemers op zoek gaan naar alternatieven en zodoende komen ze bij ons uit’’ aldus Dominique werkzaam bij Freelance Factoring. Wij willen er zijn voor ondernemers, ook in deze periode. Naast de steunmaatregelen staan wij voor ondernemers klaar als alternatief óf als aanvulling op de huidige regelingen.

Factoring is een dienst waarbij jouw facturen binnen 24 uur uitbetaald worden, ongeacht de betalingstermijn van jouw klant. Dit zorgt ervoor dat geld wat normaal nog ‘’vast’’ zit in facturen direct beschikbaar is. Voor ondernemers die gebruik maken van de steunmaatregelen biedt factoring een mooi alternatief. Je zorgt er door factoring immers voor dat jouw cashflow stabiel blijft. Daarnaast is factoring ook in te zetten als toevoeging op een steunregeling.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.