Belle de Gast

Baloise Ladies Tour gaat van start in Utrecht

Op donderdag 8 juli 2021 start de 7e editie van de Baloise Ladies Tour met een proloog in Utrecht. De Baloise Ladies Tour is wereldwijd de enige wielerwedstrijd die in meerdere landen plaatsvindt voor de wereldtop in het vrouwenwielrennen. Meerdere toppers nemen deel aan deze editie waaronder Katarzyna Niewiadoma, Elisa Balsamo, Christine Majerus, Karlijn Swinkels, Jip Van den Bos, Lonneke Uneken, Alice Barnes en Lisa Klein, de laureate van de laatste editie in 2019. Ook de Utrechtse Belle de Gast doet mee. De Baloise Ladies Tour is dit jaar voor het eerst via een livestream te volgen.

“We zijn heel verheugd om met een wielerminnende stad als Utrecht te kunnen samenwerken. Bovendien is het traject van de proloog heel speciaal. Het zal voor de rensters een enorm ervaring zijn om door de Leidsche Rijn, het nieuwe en revolutionaire deel van Utrecht, te kunnen koersen. De start van het 3,8 kilometer lange traject wordt om 19 uur gegeven aan de prachtige locatie van het Maximapark. De aankomststreep wordt getrokken op het Berlijnplein” vertelt organisator Geert Stevens. De 150 rensters starten om de minuut. Enkele topploegen, waaronder SD Worx, Jumbo-Visma en Movistar, tekenen present!

De Utrechtse wethouder Sport, Maarten van Ooijen: “Ik ben als wethouder sport ontzettend verheugd dat de Baloise Ladies Tour weer in Utrecht start. Het wordt een sportief feest met een digitaal tintje, waarbij we grote talenten in ons Leidsche Rijn kunnen bewonderen”.

Baloise Ladies Tour in Leidsche Rijn

De Baloise Ladies Tour start dit jaar voor de tweede keer in Utrecht met een tijdrit. Om de minuut fietsen 150 wielrensters zo snel mogelijk van Anafora in het M ximapark naar het Berlijnplein in Leidsche Rijn Centrum. Om 19:00 uur start de eerste renster bij Anafora. Rond 21:45 wordt de winnares gehuldigd bij het Berlijnplein. Helaas is het dit jaar niet mogelijk om publiek uit te nodigen en zijn er geen festiviteiten rondom de tour georganiseerd.

Voor meer informatie over de wedstrijd, kijk op: www.baloiseladiestour.com

1 gedachte over “Baloise Ladies Tour gaat van start in Utrecht”

  1. Wijnzijn bewoners vlakbij de maximapark het is 13 juli 2022 18 32 uur.
    Weer zijn alle wegen gesloten zowel de parkzichtlaan als de straat daarachter en kunnen de wijk niet uit. De verkeersregelaar weten niets e wij kunnen geen kant op. Ieder jaar is het verkeer tijdens dit event een drama. Slecht geregeld ook voor veiligheid!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.