Leidsche Rijn Festival: De Maakplaatsen

Leidsche Rijn Festival van start in de buurtspeeltuinen

Onder het motto ‘Vlieg er ‘ns uit!’ nodigt Leidsche Rijn Festival iedereen uit de zomervakantie creatief te beginnen. Van 19 juli tot en met 24 juli organiseert Cultuur19 van 14.00-16.00 uur workshops voor kinderen (2-12 jaar) in de buurtspeeltuinen van Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. Deelnemen is gratis.

Ook dit jaar vindt het Leidsche Rijn Festival nog in een alternatief verenpak plaats. Het programma bestaat uit workshops en optredens in de buurtspeeltuinen, een festivalkrant (26 aug bij de VAR) en een festival bij Steede Hoge Woerd op 5 september.

Het workshopprogramma maakt het gemakkelijk om dichtbij huis, in de speeltuin om de hoek, een eigen kunstwerk te maken. Op het programma een bekende naam: de houtwerkplaats van La Cruz en Helweg is al jaren een groot succes. Met houten blokjes timmeren kinderen (en vaak ook hun ouders!) vanzelf de mooiste kunstwerken. Dit jaar worden er voertuigen gemaakt. Wooden Plank Studios uit Utrecht leert kinderen de fijne kneepjes van het cartoon tekenen. Juan geeft een workshop rhythm en body percussion en is er met het intuïtief orkest. Wendy van Loket-Z laat de deelnemers hun eigen puzzeltocht boetseren met klei en puzzelstukjes. In Je Makie geeft op woensdag 21 juli een workshop bij De Albatros. Als voorproefje op In Je Makie (24-27 aug) geven Joël Vegt en Tim Schouten een workshop Complotten bedenken.

Vaste prik op het Leidsche Rijn Festival zijn de optredens en voorstellingen. Op 19, 20 en 23 juli speelt TG Yalla Yalla de voorstelling Kubus Kubus Kubus in respectievelijk speeltuin Voorn, De Balije en De Hoef. Op dinsdag 20 juli treedt het Harmonieorkest Vleuten om 14.30 en 15.30 u op in Buurtspeeltuin Voorn. Op zaterdag 24 juli treedt Jasper Smit om 13.30 en 15.00 u op in de Bosspeeltuin bij de workshop houten voertuigen timmeren van La Cruz en Helweg.

Het speeltuinprogramma vindt plaats De Albatros (IJzervarensingel 12, Utrecht), Bosspeeltuin (Uilenboslaan 2, Vleuten), De Balije (Augustusweg 30, Utrecht), De Hoef (Hogeweide 6, Utrecht) en Voorn (Akkrumerraklaan 31, Utrecht). Een blokkenschema, kaartje en meer info over het programma is te vinden op de website van het festival www.leidscherijnfestival.nl.

Workshop van Helweg en La Cruz - Houten beestjes timmeren in de Bosspeeltuin
Workshop van Helweg en La Cruz

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].