NUT Voorstelling Nooit meer werken

Nieuwe zomervoorstelling van het NUT ‘Nooit meer werken’

De beroemde econoom John Keynes zei in 1930 dat zijn kleinkinderen zo’n 15 uur in de week zouden hoeven werken. Door innovatie en automatisering van werk zouden we volgens Keynes rijker, gelukkiger en vrijer zijn. “We zullen meer dingen voor onszelf doen dan de hedendaagse elite, tevreden zijn met kleine taken en routines, en het werk dat overblijft zo dun mogelijk spreiden en zo veel mogelijk delen met elkaar.”

Meer dan 90 jaar later blijkt het toekomstbeeld dat Keynes schetste iets te rooskleurig. Al meer dan tien jaar werken we in Nederland bijna onveranderd gemiddeld 31 uur per week. De technologie en innovatie groeien in een ongekend hoog tempo, maar minder werken doen we niet. Keynes zat niet fout als het gaat om de grote rol die techniek speelt, maar wel als het gaat om de manier waarop we het gebruiken. Technologie neemt ons werk niet over, het wordt ingezet om ons steeds slimmer en productiever te laten werken. Tot nu.

In de zomervoorstelling van het NUT Nooit meer werken besteden acteurs Greg en Floor hun werk wél uit aan technologie. Terwijl Greg en Floor aan de rand van het zwembad genieten van hun drankje, spelen robots voor hen de voorstelling. Genieten zij van hun welverdiende rust, of speelt werk een te grote rol in hun leven en verliezen ze de zin van hun bestaan?

Nooit meer werken wordt gespeeld op een unieke locatie in Leidsche Rijn. Vanuit een strandstoel, nippend aan een cocktail, kun je na een uitgebreid driegangendiner heerlijk onderuit zakken en de voorstelling beleven. Meer informatie, speeldata en tickets vind je op https://nieuwutrechtstoneel.stager.nl/web/tickets

Bekijk hieronder de teaser:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.