nut_voorstelling_Out_of_office

Kunstwandeling ‘Out of office’ in Leidsche Rijn door het NUT

“En wat doe jij eigenlijk?” Klinkt bekend? Op verjaardagen, evenementen, feestjes en ; te pas en te onpas vragen we elkaar wat de ander “doet”. Iedereen weet dat met “doen” in deze context niet wordt bedoeld wat je leuk vindt om te doen, wat je op dat exacte moment doet of wat je passies zijn. Het gaat altijd over werk.

Maar waarom? Waarom is werk zo’n essentieel onderdeel van wie jij bent als persoon? En wat als je niet werkt? Hoe beantwoord je dan deze vraag? In Nederland zijn er meer dan 3 miljoen mensen die niet kunnen of willen werken. Dit kan zijn omdat iemand arbeidsongeschikt is geraakt, psychisch kwetsbaar is, fulltime voor de kinderen zorgt, met pensioen is, of het financieel simpelweg niet nodig heeft om geld te verdienen. 

Vanuit het perspectief van deze niet-werkenden, bracht regisseur Mariëlla van Apeldoorn met verschillende kunstenaars de wandelroute out of office tot stand. Een artistiek onderzoek naar de rol van werk in ons leven, vanuit het oogpunt van mensen die niet werken. Op basis van acht uiteenlopende verhalen, hebben acht verschillende kunstenaars bij elk verhaal een kunstwerk gemaakt. In de out of office wandeling luister je naar de verhalen achter elk kunstwerk.

De wandeling is 24/7 te lopen. Ook organiseert het NUT een aantal gezamenlijke wandelingen, waarbij maker en regisseur Mariëlla van Apeldoorn een inleiding geeft en achteraf aanwezig is voor vragen en opmerkingen. Deelname is gratis, reserveren verplicht. Een bijdrage in de vorm van een ticket voor een ander is welkom. Daarmee zorgt het NUT dat ook mensen voor wie theater vanwege de prijs niet toegankelijk is, toch een voorstelling kan bezoeken. Kijk voor meer informatie op nieuwutrechtstoneel.nl/voorstellingen/actueel/out-of-office

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].