schilderen_kwasten_kunst_foto_-Yannis_Papanastasopoulos

Aan de slag via de Utrechtse Kwastendag

Mitros en haar onderhoudspartners nodigen werkzoekenden uit Utrecht en Nieuwegein uit om kennis te maken met het schildersvak tijdens de Utrechtse Kwastendag. Op donderdag 9 september kunnen geïnteresseerden ervaren hoe het is om aan de slag te gaan als onderhoudsschilder. De Kwastendag wordt voor de derde keer in Utrecht georganiseerd. Twaalf deelnemers hebben inmiddels een vaste baan gekregen bij één van de onderhoudspartners.

Doe-dag

De Kwastendag is bedoeld om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen aan een opleiding en vaste baan. Deelnemers maken kennis met onder andere schuren, houtreparatie, schilderen en werken op een steiger. Ook vertellen instructeurs alles over het materiaal, de technieken en producten. De Kwastendag is de aftrap van het (om)scholingstraject ‘Je Leven In De Verf’. Vijf kandidaten, die enthousiast zijn over en geschikt zijn voor het schildersvak, kunnen vervolgens meedoen aan dit leerwerktraject.

Je leven in de verf

Tijdens het leerwerktraject, begeleid door Stichting Nelis en WIJ 3.0, leren werkzoekenden de basisbeginselen van het vak onderhoudsschilder. De kandidaten volgen theorielessen en gaan tenminste drie dagen per week de steigers op bij Wits Utrecht, Rutges Vernieuwt, Talen Vastgoedonderhoud, SW Vastgoedverbetering of Hagemans Vastgoedonderhoud B.V. De kandidaten die het opleidingstraject succesvol afronden, krijgen een betaalde baan aangeboden.
Ron Sierink, inkoopadviseur Mitros: “We zetten ons graag in voor mensen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Met Kwastendag helpen we, samen met onze onderhoudspartners, mensen die moeite hebben om een baan te vinden. En dat werkt! Twaalf deelnemers hebben inmiddels een vaste baan gevonden.”

Grijp je kans

Willem Bisschop, leerling-schilder bij Wits en oud-deelnemer Kwastendag: ‘Het opleidingstraject was heel fijn, omdat het mij structuur heeft gegeven en de kans om iets nieuws leren. Ik heb een volledig nieuwe invulling van mijn dag gekregen en vind het heel fijn om samen te werken met mijn collega’s. Als je zonder werk zit, het schildersvak je trekt en je houdt van buiten werken, grijp je kans!’

Aanmelden Kwastendag

Geïnteresseerden zijn van harte welkom op donderdag 9 september om 12.30 uur. De Kwastendag vindt plaats op de Gageldijk 180 (De Beroepentuin) in Utrecht. Aanmelden kan bij WIJ 3.0 via: kwastendag@wij30.nl. Werkzoekenden uit Utrecht of Nieuwegein kunnen zichzelf aanmelden, maar ook jobcoaches, ouders, begeleiders of bijvoorbeeld docenten kunnen kandidaten aandragen. Meer informatie: https://wij30.nl/kwastendag/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.