Podium Hoge Woerd

Podium Hoge Woerd opent theaterseizoen met het VONK Festival

Podium Hoge Woerd ontsteekt in het weekend van 28 en 29 augustus haar zevende theaterseizoen met het VONK Festival. De voorstellingen vinden zowel plaats op het buitenterrein als in de theaterzaal. Zaterdagmiddag bestaat het programma uit jeugd- en familievoorstellingen en twee workshops; zondagmiddag en -avond is er een programma voor volwassenen met voornamelijk Utrechtse theatermakers. Voor verschillende voorstellingen zijn combitickets beschikbaar; tickets voor het avondprogramma zijn los verkrijgbaar.

Het festival start op zaterdagmiddag met familievoorstellingen van theatergroep De Grote Haay. Voor kinderen is er een Kleurfeest workshop; een muzikaal tekenavontuur. Bij de workshop Telefoonbedjes kunnen kinderen terecht om een bedje te maken voor telefoons, zodat deze die dag daar kunnen ‘slapen’. Op zondag bestaat het programma uit de Utrechtse makers het Nieuw Utrechts Toneel en cabaretier Wouter Monden. Ook is er deze middag een circus- en dansvoorstelling te zien van het virtuoze duo Marta en Kim. Cabaretier Roué Verveer sluit het weekend af met zijn eigen kijk op de wereld. Op beide dagen presenteren theatermakers in kraampjes in de foyer van Castellum Hoge Woerd hun plannen voor komend theaterseizoen.

”In mei voelde ik aankomen dat we weer iets zouden kunnen gaan doen in de zomer en dan vooral buiten”, laat programmeur Marjan van Huystee weten. ”Ik heb een programma samengesteld met gezelschappen die later dit theaterseizoen, weliswaar met ander werk, in onze theaterzaal terugkomen. Een weekend met bijzondere voorstellingen om het theatervuur in de harten van jong en oud aan te wakkeren.”

”Met het VONK Festival willen we het vuur weer aansteken van ons theater”, zegt directeur Hanno Tomassen. ”De lampen gaan weer aan, de vloer is weer voor de acteurs, dansers, muzikanten en verhalenvertellers. We hebben ons publiek vreselijk gemist, maar nu kunnen we elkaar weer ontmoeten. Daar hebben we lang naar uitgekeken. Laat dit het begin zijn van een prachtig seizoen, vol met opzienbarende dingen. Laat de vonk weer overspringen.”

Combitickets
Voor het festival zijn zowel combitickets als tickets per voorstelling beschikbaar.
Tickets zijn te koop via: www.podiumhogewoerd.nl

Tijdschema VONK Festival

Zaterdag 28 augustus
Vanaf 13.00u | Workshop Kleurfeest en Telefoonbedjes maken
13.30u | De Grote Haay – 1,2,3,4 Poppetje van Papier & Het Veterstrikconcert
14.30u | De Grote Haay – Het Veterstrikconcert & 1,2,3,4 Poppetje van Papier

Zondag 29 augustus
13.00u | Wouter Monden – Elektra Podcast & Het NUT (Nieuw Utrechts Toneel) – Het leven, een PowerPoint
13.00u | Marta en Kim – FASE & Het NUT (Nieuw Utrechts Toneel) – Het leven, een PowerPoint
15.15u | Wouter Monden – Elektra Podcast & Theatergroep Aluin – De Odyssee
15.15u | Marta en Kim – FASE & Theatergroep Aluin – De Odyssee
20.00u | Roué Verveer – Omdat het niet anders kan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.