orgel-en beiaardconcerten in de Torenpleinkerk

Gratis orgel- en beiaardconcerten in de Torenpleinkerk

Op zondag 12, 19 en 26 september om 15.00 uur zijn er gratis concerten met klassieke orgel- en beiaardmuziek in de Torenpleinkerk in Vleuten, georganiseerd door de Utrechtse Klokkenspel Vereniging.

Het concert op 12 september wordt verzorgd door Frank Steijns, stadsbeiaardier van o.m. Maastricht en violist in het Johann Strauss Orkest van Andre Rieu, en mezzosopraan Madieke Marjon. Op het programma staan chansons van de in 2020 overleden Franse en later in Brabant actieve beiaardier en componist Gildas Delaporte, aangevuld met muziek van César Franck, Gabriel Fauré en Camille Saint-Saëns.

Op 19 september is de beurt aan organist Bart Naessens en violiste Lidewij van der Voort (beiden musicus bij o.a. de Nederlandse Bachvereniging) en de Utrechtse stadsbeiaardier Malgosia Fiebig. Op het programma ‘Klankpracht uit Habsburg’ staat virtuoze vioolmuziek van 17de-eeuwse Oostenrijkers als Biber en Schmelzer, begeleid met het voor deze muziek weinig gebruikte kerkorgel.

Het drieluik aan concerten wordt op 26 september afgesloten met een orgel- en beiaardrecital van Bernard Winsemius, emeritus-stadsbeiaardier van Amsterdam en Haarlem met muziek van o.a. Bach, Sweelinck, Chopin en Schumann.

Alle concerten zijn gratis toegankelijk en duren ongeveer een uur. Tijdens de concerten gelden de actuele coronamaatregelen van de overheid. Met vragen kunt u terecht bij de Utrechtse Klokkenspel Vereniging via [email protected].

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].