mobiel_werken_laptop

Vier populaire manieren om buitenshuis thuis te werken

De discussie over thuiswerken heeft door bekende omstandigheden een totaal andere wending genomen. Ten tijde van dit artikel uit 2017 over HNW wisten we niet beter of corona was een biermerk, of de groep die verantwoordelijk was voor de dancehit The Rhythm of the night. Intussen zijn mensen gewend aan thuiswerken en dat kan op allerlei plekken.

Caravan of camper

Wie in het gelukkige bezit is van een caravan, of nog beter een camper, ontsnapt aan de huiselijke drukte door in het mobiele vakantiehuisje te gaan zitten. Dat kan zowel op de eigen oprijlaan als op een legale parkeerplek in de natuur, zolang men maar internet voorhanden heeft. Deze mobiele thuiswerkers moeten er wel rekening mee houden dat, wanneer het thuiswerken meer op kamperen begint te lijken, omwonenden of recreanten dit als overlast kunnen beschouwen. Het is immers verleidelijk om een nachtje te blijven staan, alleen staan sommige van deze op het eerste gezicht idyllische plekken bekend als trekpleister voor inbrekers. De laptop en andere benodigdheden moeten daarom verzekerd zijn, net als het voertuig zelf. Een autoverzekering goedkoop afsluiten is sowieso geen overbodige luxe, omdat iedereen wel eens een krasje maakt.

Bij de (schoon)ouders

Wie geen caravan of camper maar wel een auto heeft, gooit de laptop erin en rijdt gezellig naar pa en/of ma. Die willen misschien tegelijkertijd wel op de kinderen passen, terwijl de werknemer op de logeerkamer of zolder op de wifi inlogt en aan de slag kan. Dit zijn meer vliegen in één klap omdat de (schoon)ouders een vertrouwde kinderopvang vormen (mits ze daar zelf zin in hebben) en men toch weg is van huis, waar de afleiding van de tuin en het huishouden op de loer liggen.

Creatieve broedplaats

Elke stad kent wel één of meer creatieve broedplaatsen, zoals we in Leidsche Rijn RAUM hebben. Sommige thuiswerkers willen de gezellige, anonieme drukte van de werkvloer blijven ervaren, maar als dat even niet op het vertrouwde kantoor kan, is zo’n plek ideaal. Als er maar de mogelijkheid is om afstand te houden. Zo nu en dan dient er wel iets besteld te worden, ook de horeca kan niet van de wind leven.

Het park

Digital nomads, reizigers die onderweg hun geld verdienen, weten het al langer: als de inkomsten uit de laptop komen, kan werken eigenlijk overal. In de trein, in het vliegtuig of op een bankje in het park. Zij gebruiken, bij gebrek aan WiFi, gewoon de hotspot van hun smartphone. Vervolgens maakt hun laptop verbinding en kan er gewerkt worden. Mooi weer is het enige dat nodig is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.