Jasper Smit IRAA_20210724_00635_foto Iris Sanne van der Aar

Mini-Leidsche Rijn Festival sluit aan bij Oogstfeest

Op zondag 5 september organiseert Cultuur19 het Leidsche Rijn Festival in afgeslankte vorm bij het Castellum Hoge Woerd. Het programma wordt georganiseerd in samenwerking met Podium Hoge Woerd en sluit aan bij het Oogstfeest van Steede Hoge Woerd (Utrecht Natuurlijk). Van 10.00 tot 17.00 uur zijn er voorstellingen en workshops voor kinderen van 2 tot 12 jaar.

Het evenement vormt het sluitstuk van het jaarlijkse festival voor kinderen, dat vanwege de maatregelen tegen corona niet groots en op één locatie kon uitpakken. De zomervakantie werd daarom creatief gestart met een programma vol workshops in de buurtspeeltuinen Voorn, De Balije, De Hoef, De Albatros en de Bosspeeltuin. Donderdag 26 aug verscheen een festivalkrant met daarin een grote rol voor de stripverhalen en de vliegerkunstwerken die kinderen in de speeltuinen hebben gemaakt. Twee leden van de Kinderraad lieten zich interviewen over hun rol in de wijk. Van het interview werd door Lotte Dijkstra een illustratie gemaakt, die kinderen kunnen inkleuren. Ook wordt in de krant vooruitgeblikt naar het Oogstfeest.

Het programma op 5 september bestaat uit voorstellingen en creatieve maakplaatsen, waaronder houten voertuigen timmeren bij Helweg en La Cruz, tekenen bij Het Huis van Betekenis en een ritmeworkshop van Juan Garzón. In de theaterzaal is de voorstelling Kubus Kubus Kubus (3+) van tg Yalla Yalla te zien en voor kinderen vanaf 6 jaar de voorstelling “Ik heb een heel vies woord geleerd, dat woord dat rijmt op stoep” van Jasper Smit. Jasper Smit stond al eerder in de Bosspeeltuin en brengt grote kleinkunst voor jonge mensen. Met liedjes als ‘Heel gek dansje (ik doe het even voor)’, ‘Oma ik ben er’ en zijn ode aan perenijs krijgt hij jong en oud aan het dansen en meezingen. Deelnemers van het kinderkunstlab In Je Makie maakten speciaal voor het festival een spannende audiotour getiteld Het Uiterst Geheime Kindercomplot. Bezoekers kunnen zich melden bij de infobalie van Cultuur19 om het complot al wandelend te ontrafelen. Steede Hoge Woerd brengt een programma rondom het vieren van de oogst, met de Pizzaspeurtocht, Zelf Oogsten, imker Willemijn, de band Torenhoog (in samenwerking met Struinen door de Tuinen) en een workshop Smaken en Proeven van Mad Science.

Het programma vindt plaats bij Steede Hoge Woerd (Hoge Woerdplein 1, De Meern). Toegang is gratis. Voor de voorstellingen in de theaterzaal is een kaartje verplicht. Deze zijn verkrijgbaar bij de infobalie van Cultuur19 op het terrein. Aanmelden voor Mad Science kan via www.utrechtnatuurlijk.nl/oogstfeest-shw. Er is beperkt plaats, dus wees er snel bij. Meer informatie is te vinden op www.leidscherijnfestival.nl.

Steede Hoge Woerd is een doorstroomlocatie. Doorstroomlocaties mogen één gast per vijf vierkante meter ontvangen. Steede Hoge Woerd heeft een uitgestrekt terrein met tuinen en weides waar een continue doorstroom van mensen is via drie in- en uitgangen. Bezoekers kunnen een onderlinge afstand van 1,5 meter waarborgen. Desondanks kan het voorkomen dat het terrein tijdelijk gesloten wordt in verband met lokaal ontstane drukte. Er is dan geen toegang mogelijk tot het weer rustiger is. Meer informatie is te vinden op www.leidscherijnfestival.nl/corona.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].