Leidsche_Rijn_Festival_2021_3_foto_Birgit_Schuch

Mini-Leidsche Rijn Festival maximaal succes

Onder een strakblauwe hemel vond zondag 5 september 2021 voor de 23e keer het Leidsche Rijn Festival plaats. Het festival werd door Cultuur19 georganiseerd in samenwerking met Podium Hoge Woerd en sloot aan bij het Oogstfeest van Steede Hoge Woerd (Utrecht Natuurlijk).

In verband met corona moesten de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen worden zoals het monitoren van de publieksstroom en het programmeren van vooral veel buitenactiviteiten. De doorstroomlocatie Steede Hoge Woerd bood echter genoeg plek aan bezoekers om zonder grote drukte te genieten van alle voorstellingen en workshops.

In de houtwerkplaats van Helweg en La Cruz werd door jong en oud al snel hard gewerkt aan houten juichfiguurtjes, die beschilderd mee naar huis mochten. Juan Garzón maakte flink parade voor zijn workshop ritme en percussie en kon op veel enthousiaste jonge muzikanten rekenen.
Bij het Oogstfeest vond de verse oogst gretig aftrek en naar mate de dag vorderde liepen steeds meer bezoekers met bosjes bloemen uit de Pluktuin over het terrein. Ook de pizzaspeurtocht was een succes, al werd die vaak meermaals onderbroken omdat de pizzaspeurders werden afgeleid door de vele andere activiteiten die ze onderweg tegenkwamen. Een pizzaspeurtocht van drie kwartier werd hierdoor al snel een pizzaspeur-stripteken-boetseer-trommel-en-pluktocht van drie uur. In de buitenkeuken maakten bezoekers met klei en puzzelstukjes een kunstwerk, bij de boomstammetjes werd voorgelezen door KOKO, en in de theaterzaal van Podium Hoge Woerd vonden de voorstellingen plaats van Jasper Smit (kleinkunst voor kinderen) en TG Yalla Yalla (beeldende voorstelling voor 3+). De binnenvoorstellingen raakten halverwege de dag vol, maar gelukkig speelde Achref Adhadhi van TG Yalla Yalla zijn voorstelling Kubus Kubus Kubus nog een keer in de open lucht. Bijzonder was ook de audiotour getiteld Het Uiterst Geheime KinderComplot gemaakt door kinderen van kunstlab In Je Makie van Cultuur19. Deze spannende audiotour is ook na het festival nog te beleven door de QR-codes in de tuin van Steede Hoge Woerd te scannen.

Vrijwilligers
Veel vrijwilligers hielpen mee om het festival mogelijk te maken, zoals bij het samenstellen van de lunchpakketjes, rondlopen in het Joekpak en het aankleden van het terrein. Alle vrijwilligers werden beloond met het officiële crewshirt van het Leidsche Rijn Festival, gedrukt door de Katoenfabriek. Cultuur19 heeft altijd plek voor nieuwe vrijwilligers. Wie meer wil weten over vrijwilligerswerk kan kijken op www.leidscherijnfestival.nl/vrijwilligers.

Meer foto’s zijn te vinden op www.leidscherijnfestival.nl. Wie op de hoogte wil blijven van de activiteiten van Cultuur19 kan zich abonneren op de nieuwsbrief via www.cultuur19.nl/nieuwsbrief en Cultuur19 volgen op de social mediakanalen.

Leidsche_Rijn_Festival_2021_3_foto_Birgit_Schuch
Foto: Birgit Schuch
Leidsche_Rijn_Festival_2021_3_foto_Birgit_Schuch
Foto: Birgit Schuch

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].