meisje_nadenken_brommer_Foto_Pexels_com

Sluit direct een bromfietsverzekering af: deze 3 dekkingen zijn er

Als trotse bezitter van een bromfiets weet u hoe heerlijk het is om ermee rond te rijden. Met name als het lekker weer is. Erop uit met de bromfiets is natuurlijk alleen net wat fijner als u weet dat u goed verzekerd bent, mocht er onverhoopt wat gebeuren. Daarnaast bent u ook verplicht om minimaal WA verzekerd te zijn, net zoals dat het geval is met de auto. Maar wat dekt de WA en welke bromfietsverzekeringen zijn er nog meer? En hoe zit dat met verzekeren als u over een oldtimer beschikt? Vind in deze blog meer informatie en sluit direct af.

Bromfietsverzekering dekking

Bij het kiezen en afsluiten van een bromfietsverzekering heeft u de keuze uit drie verschillende dekkingen.

  • WA
  • WA + Beperkt Casco
  • Allrisk

Welke het meest voor u geschikt is, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. En hoe uitgebreid u verzekerd wilt zijn. Is dat alleen wanneer u per ongeluk schade toebrengt aan de bromfiets van een ander of ook dat uw eigen schade vergoed wordt? We nemen hieronder de drie dekkingen met u door. Zo heeft u een goed beeld wat het beste bij u past.

Wanneer u weet welke dekking het beste bij u past, kunt u om u heen kijken welke verzekeraar u daarbij kan helpen. Maak dus een goede vergelijking. De ene verzekeraar is de andere niet. Eenmaal een geschikte kandidaat gevonden? Sluit direct af online.

WA

Een WA-dekking is de basis van een bromfietsverzekering. Het is meteen ook de goedkoopste verzekering, omdat u alleen verzekerd bent voor aansprakelijkheidsschade. Hiermee is de schade die u met uw bromfiets aan anderen veroorzaakt vergoedt. De schade aan uw eigen bromfiets valt hier dus niet onder. Met name mensen die een wat oudere bromfiets hebben staan met een lage dagwaarde kiezen voor alleen WA. Sluit direct af voordat u op uw bromfiets de weg op gaat.

WA + Beperkt Casco

Met een WA + Beperkt Casco bromfietsverzekering (ook wel WA + Diefstal en Brand genoemd) bent u verzekerd tegen diefstal van uw bromfiets en eventuele accessoires. Ook de schade die is ontstaan door poging tot het stelen van uw voertuig en de schade door joyriding is door deze dekking verzekerd. De WA + Beperkt Casco is de gulden middenweg voor als u alleen WA te beperkt vindt en Allrisk te duur.

Allrisk

Met Allrisk bent u volledig verzekerd. Zowel tegen al het bovengenoemde als diefstal en schade aan uw brommer en die van een ander. Wat betreft diefstal: u moet natuurlijk wel alles hebben gedaan om diefstal te voorkomen. Maar ook tegen brand, stormschade en schade door aanrijding of vallen en vandalisme is bij Allrisk gedekt. Deze dekking kiest men vaak bij nieuwe of dure bromfietsen.

Oldtimer bromfietsverzekering

Naast bovenstaande dekkingen zijn er ook speciale verzekeringen voor oldtimers. Op een oldtimer wordt meestal niet zoveel gereden als op een nieuwe. Let wel dat uw brommer dan minimaal 25 jaar oud moet zijn en u maximaal 7.500 kilometer per jaar aflegt. Wilt u dus ook met een gerust hart kunnen toeren? En heeft u een dekking gekozen? Dan kunt u online direct een brommer verzekeren.

Laat een reactie achter

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven