Pastoor P. Ambting

Nieuwe pastoor voor parochie Licht van Christus

De Rooms-Katholieken in Vleuten/De Meern en Leidsche Rijn krijgen met ingang van 8 december een nieuwe pastoor. Pastoor Peter Ambting (48), zal dan pastoor Martin Los opvolgen die op 7 december 75 jaar wordt en met emeritaat gaat. Hij is meer dan 30 jaar pastoor in De Meern en later ook voor Vleuten en Leidsche Rijn geweest. Pastoor Ambting, de opvolger van pastoor Los, was de afgelopen jaren werkzaam als pastoor in een parochie Wisconsin in de Verenigde Staten en daarvoor was hij tot 2017 pastoor te Doetinchem.

Met de benoeming van een nieuwe pastoor gaat een grote wens van de parochie in vervulling. Jan Oomes, vicevoorzitter van het kerkbestuur laat weten erg dankbaar te zijn met deze benoeming door dat Kardinaal Eijk. Hij vertelt: “Wij kampen met een enorm tekort aan priesters in Nederland en het vervullen van een vacature is nagenoeg onmogelijk. De parochie Licht van Christus is een unieke parochie in Nederland met 2 kerken en ruim 11.000 parochianen. Dit komt mede door de bouw van Leidsche Rijn.”

Pastoor Ambting, die al begin oktober zijn intrek neemt in de pastorie van De Meern, neemt de komende periode, tot zijn start op 8 december, de tijd om zich te oriënteren op zijn nieuwe woon- en leef omgeving. Hij is blij met deze benoeming en geeft aan graag met pastoraal werker Yuri Saris en betrokken gelovigen verder te willen bouwen op het werk van pastoor Los. Ambting heeft ervaring in verschillende pastorale settingen en wil zich in z’n nieuwe parochie vooral laten leiden door de behoeften van de parochie. Aandachtsput is wat hembetreft de wel ommensen aan de rand van de kerk en jongeren weer te interesseren en kennis te laten maken met de kerk.

Ambting wordt op 8 december als pastoor geïnstalleerd tijdens een avondmis in de Mariakerk te De Meern. In verband met de voorbereiding op het Kerstfeest in de maand december zal het afscheid van Pastoor Los op 9 januari 2022 plaatsvinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.