Kinderboekenweek 'Worden wat je wil

Vier de Kinderboekenweek ‘Worden wat je wil’ in Bibliotheek Utrecht

Woensdag 6 oktober begint de Kinderboekenweek met het thema ‘Worden wat je wil’. Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, jij kunt worden wat je wil.

Ontdek in de bieb wat jij wil worden. Laat je inspireren door alle boeken uit de bieb. Doe mee aan een van de talentenworkshops. Fotoshop jezelf de toekomst in of ga op speurtocht. Droom weg bij de voorstelling ‘Dromer’. Of kom naar het grote Talentenfeest in bieb Neude, de afsluiter van de Kinderboekenweek. En doe je ook mee met de Boekenruil? De Kinderboekenweek is van 6 tot en met 17 oktober.

Talentenfeest 6+

Van talenwonder tot dingenzoeker, welk talent past bij jou? Kom naar het grote Talentenfeest in Bibliotheek Neude en probeer het uit. Wat dacht je van Dagoberts’ bankbiljetten tekenen? Of de beste ninja-technieken leren? Er zijn toffe workshops door bekende kinderboekenschrijvers en stoere workshopgevers. Zoals schrijver Tosca Menten (Dummie de Mummie), sterrenexpert Govert Schilling of natuurdetective Jacco de Struiner. Maar er is meer: dansen in de silent disco, neerstrijken in Noda of Meneer Potter en een kraam van de Utrechtse Kinderboekwinkel. En vergeet je eigen kinderboeken niet, voor de kinderboekenruil. Op zaterdag 16 oktober van 16.00 – 20.00 uur in diverse zalen in Bibliotheek Neude; reserveren | €10/ €5 (bibliotheekleden). Meer informatie en het tijdschema vind je op bibliotheekutrecht.nl/kinderboekenweek.

Première voorstelling ‘Dromer’ 4+

Er zijn denkers, doeners en … dromers. Ze worden muzikant of uitvinder en geven de wereld kleur. ‘Dromer’ is een vrolijke, poëtische muziektheatervoorstelling gebaseerd op het prentenboek dat Mark Janssen speciaal voor deze Kinderboekenweek schreef. Premièrevoorstelling op woensdag 6 oktober van 15.30 tot 16.15 in Theater Bibliotheek Neude. De toegang is €12 / €6 (bibliotheekleden).

Mark Janssen leest voor 4-6 jaar

Mark Janssen, schrijver en illustrator van het prentenboek ‘Dromer’, dat hij speciaal voor de Kinderboekenweek schreef, is te gast! Hij leest voor, gaat tekenen en natuurlijk mag jij met hem meedoen. Collegezaal Bibliotheek Neude, 16 oktober van 11.00-12.00 uur | voor 4+ en een begeleider| €10/ €5 (bibliotheekleden).

Talentenworkshops 6+

Ben jij ergens goed in? Of weet je dit nog niet? Ontdek in Bibliotheek Kanaleneiland, Overvecht, Zuilen, Leidsche Rijn Centrum, Hoograven of Vleuterweide welk talent jij hebt, er zitten twee specialisten voor je klaar. Zoals reptielendeskundige Sterrin Smalbrugge met slang of schrijver Ilona de Lange van de boeken ‘Miljonairskind’. Er is ook een speurtocht en een boekenruil. Kijk op bibliotheekutrecht.nl/kinderboekenweek voor het programma in jouw bieb.

Fotoshop jezelf de toekomst in 8-12 jaar

Ook in het Lab is het Kinderboekenweek. Neem een kijkje in je eigen toekomst bij de workshop ‘Fotoshop jezelf de toekomst in’. Het eindresultaat neem je mee naar huis! In Lab Neude (13 okt) en Leidsche Rijn (15 okt). En wil je uitvinder worden? Kom dan een Kettingreactie bouwen in Lab Neude (6 okt) of Leidsche Rijn (8 okt). Reserveren, de toegang is €10/ €5 (bibliotheekleden).

Talentenfluisteraar, Verhaalatelier en speurtocht

In Bibliotheek Tuinwijk (9 okt), Oog in Al (10 okt) en de Meern (16 okt) kun je in een 1-op-1 gesprek met talentenfluisteraar Guerlain Stokkel ontdekken waar jij supergoed in bent. Voor 8+, gratis, wel reserveren. Voor kinderen van 3-6 jaar en een begeleider is er het Verhaalatelier De Stip in Leidsche Rijn Centrum (9 okt) en Neude (10 okt). Kaartjes à €10/ €5 (bibliotheekleden) verkrijgbaar via bibliotheekutrecht.nl/kinderboekenweek.
En in alle vestigingen, met uitzondering van Vleuten en Tuinwijk, is er na schooltijd en in het weekend een speciale speurtocht rond boeken bij de talenten smulpaap, artiest en sportheld. Heb je ze alle negen goed? Dan krijg het talenten-doe-boekje.

Meer informatie, veel boeken over het thema ‘Worden wat je wil’, het volledige programma en alle tickets vind je op bibliotheekutrecht.nl/kinderboekenweek.

Lees hier meer artikelen over Bibliotheek Utrecht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.