rap_foto_aKaka_Lee

Creatieve jongeren gezocht voor Podium Takeover

Op zaterdag 22 januari 2022 organiseert KLUB19 Podium Takeover in Podium Hoge Woerd. Tijdens Podium Takeover zijn zoveel mogelijk jonge makers (12-19 jaar) uit Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern op het podium te zien. Ook in de organisatie en achter de schermen zijn jongeren actief betrokken.

In vier verschillende workshoptrajecten wordt toegewerkt naar een onderdeel van Podium Takeover. Jongeren kunnen zich tot 25 oktober aanmelden voor dans, spoken word, graffiti en podiumtechniek (licht en geluid). De workshops dans (o.l.v. Sanne van Woudenberg) en spoken word (o.l.v. Gary Gravenbeek) gaan op woensdag 27 okt van start en vinden iedere woensdag plaats van 19.00 – 21.00 uur in Podium Hoge Woerd. In de workshops krijgen de deelnemers professionele coaching en wordt gewerkt aan een eigen performance, die uitmondt in de gezamenlijke Podium Takeover in januari. Data voor de workshoptrajecten podiumtechniek (door Niels Boswinkel) en graffiti (door TMS81) worden binnenkort bekend gemaakt via de website en social media.

Open inschrijving: iedereen welkom

Ook is er een open inschrijving waar jongeren zich aan kunnen melden met hun eigen act of een kunstvorm die niet binnen de workshops valt. Te denken valt aan beats maken, cabaret of fotografie. De deelnemers aan de open inschrijving ontvangen een uitnodiging voor de selectiedag in november, waar ze feedback van professionals krijgen. Ook wordt gekeken of en hoe de act past binnen de Podium Takeover. In aanloop naar de Podium Takeover krijgen zij coaching om zichzelf verder te ontwikkelen. Jongeren die niet doorgaan naar de voorstelling in januari krijgen een vervolgadvies op maat en een uitnodiging om aan te sluiten bij de KLUB19 crew.

KLUB19 Crew

Ook in de organisatie is nog plek voor helpende handjes. De KLUB19 crew is een hechte groep jongeren die graag de handen uit de mouwen steekt achter de bar, bij de kassa, garderobe, promotie, als stagemanager of bij de techniek.

Meer informatie is te vinden op cultuur19.nl/klub19/jointhetakeover en www.KLUB19.nl. Vragen stellen of aanmelden voor de crew kan via DM op instagram naar @KLUB19 of boris@klub19.nl.
Podium Takeover is een initiatief van Cultuur19 en Podium Hoge Woerd, in samenwerking met diverse wijkpartners (De Vrijstaat, Metaal Kathedraal, Harmonieorkest Vleuten, De Wilg, Theaterschool Utrecht, Vocal Arts Academie). Met dank aan Gemeente Utrecht, Amadeus Lyceum, Leidsche Rijn College en Academie Tien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.