Droomdekentjesgroepen Leidsche Rijn

Droomdekentjesgroep Vleuten De Meern viert het 5-jarig bestaan op 18 oktober 2021

Van een klein begin met 4 mensen en een geleende naaimachine is deze groep uitgegroeid tot een enthousiaste en gezellige groep van vooral dames (maar ook enkele heren), die iedere week op maandag en/of woensdag in twee huiskamers van de wijk Vleuten en de Meern bij elkaar komen (de locaties staan onderaan dit artikel). Het doel is mooie (unieke en met liefde gequilte, gehaakte of gebreide) droomdekentjes te maken, die naar de St. De Regenboogboom gaan, die voor de verspreiding zorgt.

Vijf jaar later hebben we als groep bijna 600 van deze prachtige dekentjes gemaakt en ingeleverd. Veel dekentjes hebben via St. De Regenboogboom hun weg al gevonden naar kinderen in Nederland, die in een lastige periode leven.
Ze kregen te maken met een nadelige situatie door ziekte, een handicap, pesten, een scheiding, een ongeluk, of iets anders. Onder een droomdekentje vindt een kind zijn eigen veilige droomplek die steun biedt en kracht geeft om door een zwaar en moeilijk proces te komen.

Het 5-jarig jubileum wordt door de groepen gezamenlijk gevierd met een gezellige dag.
Na koffie met gebak geeft één van de leden een workshop over het benutten van restanten van stoffen quilts tot een gevarieerde droomdeken. Er worden uitsluitend katoenen stoffen gebruikt.
Daarna is er een door de leden verzorgde lunch in de vorm van een lopend buffet voor een aantal genodigden, waaronder de directeur van de St. De Regenboogboom, Renée van Zandvoort.

We willen al onze leden, sponsoren (o.a. van de eigen website), donateurs, de gemeente Utrecht en de organisaties die hun huiskamers beschikbaar stellen, bedanken. Zonder jullie hulp hadden we niet zoveel kunnen doen.

Kijk voor de activiteiten en de gerealiseerde droomdekentjes eens op: www.droomdekentjesgroepvleutendemeern.nl of op facebookpagina Droomdekentjesgroep Vleuten De Meern.

De groepen en locaties voor het maken van droomdekentjes zijn:
Maandag, 9.30-12.00 uur, De Weide Wereld, Teunisbloemlaan 48, Vleuterweide, Vleuten
Woensdag, 9.30-12.00 uur, De Schalm, Oranjelaan 10 in centrum De Meern

2 gedachten over “Droomdekentjesgroep Vleuten De Meern viert het 5-jarig bestaan op 18 oktober 2021”

  1. Beste quiltsters,
    Hartelijk gefeliciteerd met jullie jubileum en een gezellige dag gewenst. Ik zou graag een keer willen aanschuiven bij de groep om een quilt voor de st. Droomdekentjes te maken. Bij voorkeur op woensdagmorgen. Ik maak al langere tijd droomdekentjes en deed dit voornamelijk thuis. Nu ik met pensioen ben heb ik meer tijd vandaar deze actie.
    Met vriendelijke groeten,
    Elly Cleton

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.