erfststukjes

Festival Herfststukjes nu in nog meer theaters!

Festival Herfststukjes is dit jaar van 16 tot en met 24 oktober. Groter dan voorheen, want er doen drie nieuwe theaters mee: de Flint en De Veerensmederij in Amersfoort en Theater Bibliotheek Neude in Utrecht. Hiermee is het programma, voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar en hun ouders, opa’s en oma’s, nog afwisselender.

Hieronder alvast een greep uit het uitgebreide aanbod. Het volledige programma staat op www.herfststukjes.nl.

Raad eens hoeveel ik van je hou | Terra | 2+
Grote Haas en Hazeltje houden vreselijk veel van elkaar. Maar hoeveel precies – dát is niet makkelijk te meten! Het hele jaar maken ze samen avonturen mee. Een kleine intieme voorstelling met poppenspel en muziek, gebaseerd op de prentenboeken van Sam McBratney. Te zien in Bibliotheek Neude en Flint.

Superslow| BonteHond | 2,5+
Waarom ben je ergens bang voor, terwijl je het helemaal niet kent? En als je nooit met iets onbekends in aanraking komt, hoe leer je dan nieuwe dingen kennen? Superslow is een fysieke voorstelling met theatrale hiphop. Een voorstelling waaruit blijkt dat peuters veel stoerder zijn dan hun ouders ooit hadden verwacht. Te zien in Theater Kikker, Aan de Slinger en De Lieve Vrouw.

De Stille Kletsmajoor | Tg. Winterberg | 3+
Flo woont in een land van de grote woordfabriek waar bijna niet gesproken wordt. De mensen zijn er zuinig op hun woorden, want die kosten handenvol geld. In dit land moet je woorden kopen in een fabriek en héél voorzichtig inslikken. Pas dan kun je ze proeven en uitspreken. De stille kletsmajoor is een beeldende voorstelling de kracht van woorden. Te zien in De Lieve Vrouw, Podium Hoge Woerd en Stadsschouwburg

Utrecht.2021: Een ruimtereis | Het Laagland| 4+
Bedtijd. Tanden poetsen, verhaaltje lezen, een laatste kus. En dan … gaat het licht uit. Welke avonturen wachten op je in de dromen van vannacht? In 2021: Een Ruimtereis laten twee astronautjes in spé hun fantasie sneller reizen dan het licht. Een muzikaal sciencefiction avontuur met gewichtloze dromen en buitenaardse humor. Te zien in Theater Kikker, Aan de Slinger, Podium Hoge Woerd en De Veerensmederij.

De Vos, de Raaf en het Meisje | Holland Opera i.s.m. MuziekSmederij | 6+
Bij een wandeling in het bos ontmoet het Meisje een pratende Vos! Deze Vos organiseert een surpriseparty voor Muis en omdat hij zelf niet goed kan schrijven vraagt hij of het Meisje hem wil helpen. Maar is de Vos wel helemaal eerlijk? De Vos, de Raaf en het Meisje is muzikale voorstelling geïnspireerd op de fabel van La Fontaine. Te zien in De Veerensmederij en Bibliotheek Neude.

Hotel Hierwaardaar | Het Filiaal theatermakers & De Dansers | 8+
In hotel Hierwaardaar verschijnen en verdwijnen zomaar wonderlijke dingen. Vier verdwaalde figuren belanden in de lobby en proberen zich thuis te voelen tussen dansende vissen, plagend meubilair en stormende muren. Grappig en bevreemdend danstheater over dwalen en doorzetten, verontrustend en stiekem verbazingwekkend herkenbaar. Te zien in Lieve Vrouw en Kikker.

Kijk voor het complete programma, speeltijden en tickets op www.herfststukjes.nl.

Herfststukjes is een samenwerking van Theater Kikker, Podium Hoge Woerd, Stadsschouwburg Utrecht, Aan de Slinger, Bibliotheek Neude, De Lieve Vrouw, De Veerensmederij en Flint. Voor toegangsprijzen en het kopen of reserveren van kaarten kan men terecht bij het theater waar de voorstelling plaatsvindt. Via de website van ieder theater zijn kaarten online te koop.

Laat een reactie achter

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven