nut_voorstelling_Out_of_office

Het ambitieuze verhaal van een niet-werkende millennial vrouw professional

Op zaterdag 27 november gaat een nieuwe voorstelling van het NUT (Nieuw Utrechts Toneel) in première: Het ambitieuze verhaal van een niet-werkende millennial vrouw professional. De première vindt plaats in de CultuurCampus in Vleuten. Het ambitieuze verhaal van een niet-werkende millennial vrouw professional is een pijnlijk grappige monoloog met muzikale hoogtepunten en kwetsbare dieptepunten. De nieuwe tekst is van Roos Voorhorst, gebaseerd op interviews die regisseur en theatermaker Mariëlla van Apeldoorn hield met mensen uit Utrecht Leidsche Rijn. De kaartverkoop is gestart op www.het-nut.nl.

Over de voorstelling

Werken is van levensbelang. Doe je het niet puur om rond te komen dan doe je het wel voor ambitie, een nuttig gevoel, sociale contacten, ontwikkeling, rijk worden of idealisme. Waarom doe jij het? En hoe dan eigenlijk? Hoe bewaar jij de balans tussen werk en privé? En waarom zijn dat eigenlijk twee aparte dingen?

In deze voorstelling wordt gewerkt, deze vrouw is een jonge professional, met haar laptop en haar koffiebeker. Zij werkt, denken de mensen. Zij heeft het voor elkaar, weet wat bij haar past en is perfect in balans. Want welk verhaal vertel je over jezelf als je niet werkt, als je niet mee kan doen? Wat blijft er van je over als het leven niet loopt zoals je verwacht?

Theater in de wijk, over de wijk

Het ambitieuze verhaal van een niet-werkende millennial vrouw professional is ontstaan in Utrecht Leidsche Rijn, met de mensen uit de wijk als bron. In 2021 draait al het werk van het NUT om ‘de toekomst van werk’ en voor deze voorstelling worden de verhalen verteld van mensen die (op dit moment) geen betaalde baan hebben en welk effect dit heeft op hen. Hun verhalen en ervaringen zijn de inspiratie en dienen als input om een groter verhaal over de werkende mens te vertellen, voor iedereen die wel of geen baan heeft. Het onderzoek in de wijk van Mariëlla van Apeldoorn richt zich op de invloed van werk op identiteit, status en gezondheid. In juli 2021 ontstond hieruit al een kunstwandelroute door Leidsche Rijn (getiteld out of office).

Makers en spelers

  • Concept en regie Mariëlla van Apeldoorn
  • Tekst Roos Voorhorst
  • Spel Dagmar Ketelaers
  • Muziek Cedric Vermue

Met dank aan Fonds Podiumkunsten, Gemeente Utrecht, Berlijnplein Utrecht, Fentener van Vlissingen Fonds, Elise Mathilde Fonds, Stichting Carel Nengerman Fonds

Het NUT & Podium Hoge Woerd > Theater-superkrachten in Utrecht Leidsche Rijn

‘Verbeter de wereld, begin bij je buurt’: onder dat motto zetten Podium Hoge Woerd en het NUT zich samen in voor theater voor iedereen. Sinds het najaar van 2020 werken de instellingen aan het leren kennen en betrekken van bewoners uit Utrecht Leidsche Rijn die niet of nauwelijks naar theater gaan. De twee nieuwsgierige theaterbrengers van de nieuwe stad dragen er samen zorg voor dat een diverse en inclusieve dwarsdoorsnede van de wijk wordt bereikt en betrokken bij al het moois dat ze te bieden hebben. Dit is mogelijk met steun uit een speciale regeling van het Fonds Podiumkunsten. Het ambitieuze verhaal van een niet-werkende millennial vrouw professional maakt deel uit van een groter programma van ontmoetingen met nieuw publiek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.