industrieel_interieur_foto_pexels

Interieur veranderen? Kies voor industrieel!

Ben je toe aan een nieuw interieur? Wat dacht je van de industriële stijl? Dit is een stoere stijl, waarbij gebruik wordt gemaakt van robuuste en natuurlijke elementen, zoals staal, rotan en hout. De kleuren die je voornamelijk terugvindt in een industriële woonstijl zijn grijs, zwart, bruin en wit. Maar ook koper, brons, goud en rosé zijn veelvoorkomende kleuren in een industriële woning. Met de industriële stijl heb je een stoere maar warme woning.

Betonnen muur

Om de muur om te toveren tot een pareltje, kun je bijvoorbeeld een betonlook op de muur aanbrengen. Dit hoeft niet in de kleur grijs, ook andere kleuren kun je als betonlook op de muur zetten. Wat dacht je van terracotta of donkerblauw? Ook een bakstenen muur is helemaal hot in een industrieel interieur. Dit kun je bereiken met behang, maar misschien ben je wel gezegend met een authentieke bakstenen muur in jouw woning.

Prachtige vloer

Natuurlijk wil je ook dat de vloer bij het interieur past. Je kunt met een houtlook-vloer warmte creëren, maar ook met bijvoorbeeld een gietvloer kun je voor een superstrak vloertje kiezen. Deze kun je vervolgens weer aankleden met een kleed, zoals een koeienvacht of een heerlijk hoogpolig tapijt. Deuren die vaak terugkomen in een industrieel interieur zijn houten schuifdeuren of zwarte, stalen deuren.

Lekker loungen

In de zithoek wil je natuurlijk een salontafel. Een salontafel industrieel heeft vaak een stalen onderstel, maar er zijn ook tafels met een houten onderstel. Je kunt kiezen voor een vierkante tafel, of een rechthoekige tafel. Maar ook de ronde tafeltjes zijn enorm in. Dit zijn setjes tafels die je gemakkelijk uit elkaar kan halen. Hierdoor kan een salontafeltje ook als bijzettafel fungeren. Daarnaast kun je variëren qua opstelling.

Wil je de salontafels niet als bijzettafels gebruiken? Dan kun je kiezen voor een bijzettafel industrieel. Deze tafels kun je bij een lekkere plofstoel zetten, maar er zijn ook veel bijzettafeltjes die je over de armleuning van de bank kunt schuiven. Hierdoor kun je lekker blijven zitten (of liggen) en hoef je niet onder je dekentje vandaan te komen om je glas op de salontafel te zetten tijdens een lekker avondje loungen.

Verlichting is belangrijk

Het is ontzettend belangrijk om tijdens het tv-kijken een lamp aan te hebben. Sfeervolle lampen die je bijvoorbeeld naast de tv kunt plaatsen, zijn tafellampen industrieel. Hiermee zorg je voor zacht licht in de woonkamer zonder dat het licht overheersend wordt. Dit is beter voor jouw ogen, omdat in een donkere kamer jouw ogen kunnen vermoeien.

De tafellampen staan ook hartstikke leuk in een stoere open kast of in de vensterbank. Ze zijn dus zeker niet alleen bedoeld voor op de tafel. Met een aantal tafellampen kun je de kap draaien. Zo kun je jouw mooiste accessoires en decoraties in de spotlights zetten.

Passend in ieder interieur

Wil je niet jouw hele interieur veranderen, maar wel wat industriële elementen toevoegen? Dat kan prima. Dankzij de kleuren, vormen en materialen kun je altijd iets vinden wat past bij de rest van jouw interieur. Zo kan iedereen genieten van de mooie, industriële stijl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].