DeVoTed wint Grote Prijs van Leidsche | Foto: Mirel Masic

DeVoTed wint Grote Prijs van Leidsche Rijn 2021 Publieksprijs naar Swing Roses

Op vrijdag 17 dec organiseerde KLUB19 de finale van de Grote Prijs van Leidsche Rijn 2021. Zes bands met jonge muzikanten tussen 12 en 19 jaar betraden het podium van de Merenese poptempel Azotod en lieten zich van hun beste kant zien. De jury bestaande uit muziekprofessionals had er een zware kluif aan, maar wees uiteindelijk DeVoTed aan als winnaar. De band wint onder meer een opname in Studio Moskou, een traject VrijSpel van De Vrijstaat en een workshop songwriting bij Vocal Arts Academy.

Kon er bij de voorrondes nog publiek bij zijn, tijdens de finale moesten de bands het zonder doen. Via de live stream waren er echter ruim 260 kijkers verbonden, wat geldt als een uitstekende opkomst voor een online event. Het publiek liet in de chat geen mogelijkheid onbenut om de bands aan te moedigen of om op te roepen te stemmen op hun favoriete band. Als extra had Cultuur19 dit jaar voorzien in een ‘Azotod online’, een digitale wereld waar je niet alleen de live stream kon zien, maar ook zag wie er nog meer meekeken en waar je samen kon juichen en applaudiseren. Zo zat de sfeer er online goed in en konden de muzikanten vol trots laten zien waar ze in de afgelopen weken zo hard aan hadden gewerkt.

De jury begon met complimenten aan alle deelnemers en riep uiteindelijk DeVoTed uit als winnaar, vanwege de sterke covers, strakke drums en de goede stem van frontvrouw Ymke. De jury eindigde met een shout-out naar Red Head Error die met drie zelfgeschreven nummers ook heel hoge ogen gooiden. Ook bij de publieksprijs lag de uitslag dicht bij elkaar. Jazz duo Swing Roses won uiteindelijk nipt met maar 1% verschil ten opzichte van Doe Maar Niet. Alle deelnemers van de wedstrijd die verder willen met hun band kunnen rekenen op ondersteuning door KLUB19.
De live stream is terug te kijken via bit.ly/KLUB19youtube. Volgend jaar is er weer een Grote Prijs van Leidsche Rijn. Binnenkort verschijnt het inschrijfformulier op www.klub19.nl. Lokale bands met muzikanten tussen 12 en 19 jaar kunnen zich weer aanmelden.

De Grote Prijs van Leidsche Rijn is een initiatief van KLUB19 om jonge muzikanten bijeen te brengen en de bandcultuur in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern een impuls te geven. KLUB19 is het jongerenprogramma van Cultuur19 en wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Utrecht, Azotod, De Vrijstaat, dB’s, Studio Moskou, Kunstbende Utrecht en Vocal Arts Academy.

DeVoTed wint Grote Prijs van Leidsche | Foto: Mirel Masic
Foto: Mirel Masic

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.