Weerbericht voor dinsdag 21 december: Flinke zonnige perioden en koud!

Vandaag de eerste echte winterdag van het winterseizoen 2021/2022. De dag start koud met lichte vorst en aan de grond matige vorst. Overdag schijnt de zon en dan komt het kwik tijdelijk boven 0 uit. Het wordt bij niet al teveel wind een graad of 2. Vanavond en vannacht is het helder, later in de nacht kan er dichte mist voorkomen. Het kwik daalt naar 4 graden onder het vriespunt en er staat maar weinig wind. Er is verder ook kans op gladheid. 

Woensdag hebben we ook nog te maken met een winterdag.  Er komt (dichte) mist voor, later op de dag mogelijk ook wat zon. Het kwik schommelt rond het vriespunt. In de avond vriest het eerst nog, maar in de nacht loopt het kwik weer op door toename van de bewolking en aanvoer van minder koude lucht.

Donderdag kan er eerst een winterse bui voorkomen. In de middag is het bewolkt en vanuit het westen gaat het dan regenen. Het kwik loopt op tot een graad of 5. In de avond loopt het kwik verder op tot een graad of 10.

Vrijdag ook zacht met temperaturen rond de 9 graden en bewolkt weer. Uit de bewolking valt er dan ook regen.

Wat het weer met de kerstdagen wordt? ik hoop er morgen meer over te weten. Er is nog veel onzekerheid in weerland. 

Met vriendelijke groet,

Jeroen Jansen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.