duinen_foto_pexels_com

De populairste Nederlandse vakantiebestemmingen van dit moment!

n deze tijd is het lastig om een vakantie naar het buitenland te boeken. Het is tot op het moment van vertrek onzeker of de reis wel door kan gaan. Staat het vakantieland nog op groen? Blijft Nederland op groen? Allemaal vragen waar je je mee bezig moet houden. Daarom kiezen veel mensen ervoor om lekker in Nederland te blijven. Tenslotte kun je in Nederland ook prima vakantie vieren. Wij hebben de populairste vakantiebestemmingen van dit moment even voor je op een rijtje gezet. 

Utrechtse Heuvelrug

Laten we voor de eerste even lekker dicht bij onze regio Leidsche Rijn blijven: de Utrechtse Heuvelrug. Je kunt hier terecht voor zowel een sportieve als een rustgevende vakantie. Voor gezinnen met kinderen is er een dierentuin dichtbij en voor stellen opties genoeg om een romantisch weekendje weg te plannen. De natuur op de Utrechtse Heuvelrug is rijk aan fiets-, wandel- en ruiterpaden. Je hoeft je dus zeker niet te vervelen. Als je ook nog iets leerzaams wil meepakken op je vakantie dicht bij huis, dan kan je een bezoekje brengen aan het militair museum in Soest. Als de Utrechtse heuvel toch iets te dicht bij huis is hebben we nog drie andere populaire bestemmingen voor je uitgezocht. 

Ameland

De Waddeneilanden zijn eigenlijk altijd een populaire bestemming geweest voor vakantiegangers die liever in Nederland wilden blijven. Ameland heeft een oppervlakte van 269 vierkante kilometer. Op dat stukje land kun je 4 dorpen vinden. Als je ‘Ameland huisje’ opzoekt krijg je talloze verblijfopties. Op Ameland kun je onder andere paardrijden, de welbekende reddingsbootdemonstratie bijwonen, het natuurgebied ’t Oerd verkennen, wadlopen of wat actievere sporten zoals strandzeilen en blokarten. Keuze genoeg dus!

Terschelling

Nog een Waddeneiland op het lijstje. Terschelling is een groter eiland dan Ameland, maar dat maakt het eiland zeker niet minder gezellig. Om een Terschelling huisje te boeken kun je op iedere grote boekingssite terecht. Als je op Terschelling bent is het handig om een fiets te huren, op deze manier kan je in een weekend de mooiste bezienswaardigheden van Terschelling bij langs. Zo kun je door de Boschplaat fietsen, langs de stranden wandelen, zeehonden spotten, een museum bezoeken of natuurlijk wadlopen. Eigenlijk is er voor iedere type vakantie wel iets te doen op Terschelling. 

Limburg

We gaan naar het zuiden van ons land, Limburg. In Limburg bevindt zich ook het hoogste punt van ons landje. Je kunt er grotten bezoeken en naar het drielandenpunt. Limburg kun je het beste beleven vanuit een huisje met jacuzzi. De provincie telt genoeg natuurgebieden en een attractiepark. Een bekende bestemming in Limburg is Valkenburg. Dit is historische stadje waar je een bezoekje kunt brengen aan een kasteel, het sprookjesbos en je kunt een kijkje nemen in de oudste grot van Zuid-Limburg. Naast Valkenburg kan je in Limburg ook het drielandenpunt bezoeken. Het drielandenpunt vind je op de Vaalserberg, dit is ook meteen het hoogste punt van Nederland. Het drielandenpunt grenst aan Duitsland, België en Nederland. Zo ben je toch nog een beetje in het buitenland geweest. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.