Weerbericht voor woensdag 5 januari: Enkele winterse buien

Vandaag een wisselvallige dag met geregeld enkele (winterse) buien. De buien kunnen vergezeld gaan van hagel of natte sneeuw. Het wordt maximaal 6 graden. In buien lager en dan kan het ook kortstondig even glad worden. Er staat een vrij krachtige westenwind. Tijdens buien kunnen er windstoten optreden tot 70 km per uur! Vanavond en vannacht klaart het verder op en het koelt af naar waarden rond het vriespunt. Aan de grond vriest het enkele graden en kan het lokaal glad worden door bevriezing. De west tot noordwestenwind neemt geleidelijk af naar zwak.

Donderdag komen er perioden met zon voor en op de meeste plaatsen in de regio blijft het droog. Het wordt maximaal 6 graden, daarbij staat er een matige west tot zuidwestenwind. In de avond volgt er vanuit het westen regen. In de loop van de nacht wordt het tijdelijk even droog. Het kwik daalt bij een aantrekkende zuid tot zuidwestenwind af tot 4 graden.

Vrijdag kunnen er opnieuw enkele buien voorkomen, mogelijk met hagel/natte sneeuw. Het wordt 5 graden bij een matige zuidwestenwind.

Het weekend is ook al niet om over naar huis te schrijven. Zaterdag volgt er vanuit het westen uit een flinke bak met regen. Er kan tot middernacht 10-20 mm regen vallen. Zondag waarschijnlijk ook nog regen. Het wordt een graad of 6. 

Met vriendelijke groet,

Jeroen Jansen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.