schooltuin_moestuin_Buurttuin-Johanniterveld-in-Het-Zand-leidsche-rijn_foto_martijn_sierhuisjpg

Tuinieren na schooltijd voor groep 5 t/m 8

Je eigen groenten verbouwen in een moestuinbak. Word Tuinbikkel op Buurttuin Johanniterveld als je het fijn vindt om buiten te zijn en wekelijks in de tuin te werken! Vanaf dinsdag 15 maart 2022 van 15.30 – 17.00 uur.
Je krijgt een eigen moestuinbak, waarin je gaat planten, zaaien, wieden en oogsten. Samen met andere kinderen werk je van maart tot de zomervakantie één keer per week in je tuin. Je eigen oogst mag je mee naar huis nemen of we maken er gezamenlijk wat lekkers van!
Naast het tuinieren worden er ook volop leuke creatieve natuuractiviteiten gedaan. Van bodemdiertjes zoeken, kevers en spinnen maken van draad tot bloemen persen die we verwerken in zelf geschept papier. We hebben het over kringlopen in de natuur en het maken van compost. Misschien timmeren we wel een bijenhotel of stoken we een vuurtje.

De begeleiding is afwisselend in handen van de ervaren tuinders en groenbelevers Marjo Spierings en Verena Willemse. Het is op dinsdagmiddag van 15:30 – 17:00 uur voor kinderen vanaf groep 5 t/m 8.
De data zijn dinsdag 15, 22, 29 maart en 5, 12, 19  april (26 april en 3 mei niet) en 10, 17, 24, 31 mei, (7 en 14 juni niet) 21 en 28 juni 2022.
De Tuinbikkels worden gehouden op Buurttuin Johanniterveld, Vogelvlinderweg 50, 3544 NJ Utrecht. Aanmelden via de website van Brede School Het Zand. Kosten zijn € 35,- (U-pas of vergelijkbaar 5€, gaat niet van U-pas tegoed af).
Mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning vanuit het Initiatievenfonds van de Gemeente Utrecht.
Verdere informatie bij de brede schoolcoördinator: h.bruinsma@bredeschoolhetzand.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.