Weerbericht voor donderdag 17 februari: Onstuimig! Vrijdag mogelijk code oranje!

Vandaag opnieuw een onstuimige dag met veel wind en nu lang zijn er zware windstoten mogelijk. Verder blijft het op een enkele bui na droog en de zon schijnt geregeld. Er staat een krachtige westenwind. Vanavond en vannacht neemt de wind verder af en er komen opklaringen voor, later in de nacht weer bewolking. Het koelt af tot 6 graden.

Vrijdag is het bewolkt en het regent enige tijd. Het wordt 11 graden. In de loop van de ochtend en zeker middag neemt de wind snel in kracht toe. Het kan zelfs in onze regio komen tot een stormachtige wind. Verder kunnen er zware tot zeer zware windstoten optreden van rond de 100 km per uur. Sommige modellen komen met nog hogere uitschieters. Houd de verwachting goed in de gaten. Ook in de avond komt het nog tot zware windstoten.

Zaterdag komen er zonnige perioden met voor en het lijkt tot de avond droog te blijven. Het wordt maximaal 8 graden, daarbij staat er een vrij krachtige zuidwestenwind. Zondag is het bewolkt en dan is het regenachtig. Het wordt opnieuw zacht bij 11 graden, daarbij staat er opnieuw een stevige wind uit het zuidwesten.

Met vriendelijke groet,

Jeroen Jansen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.