lente uitjes 2022

Festival Lente-uitjes in 8 theaters

In de voorjaarsvakantie, van 26 februari tot en met 6 maart, is festival Lente-Uitjes er weer. Dit jaar zijn er voorstellingen te zien in Theater Kikker, Stadsschouwburg Utrecht en Bibliotheek Neude (Utrecht), Podium Hoge Woerd (Leidsche Rijn), Aan de Slinger (Houten) en De Lieve Vrouw, Flint en De Veerensmederij (Amersfoort). Het afwisselende programma biedt voorstellingen voor kinderen van 2+ t/m 8+.
Hier alvast een greep uit het uitgebreide aanbod.

Muk | De Grote Haay | 2+
Muk is een dalmatiër-pup. Zijn broer heeft hem wijsgemaakt dat je met een heldendaad extra stippen kunt verdienen. Een d(r)oldwaas muzikaal avontuur van Muk, naar de succesvolle kinderboeken van Mark Haayema en Job van Gelder.
Te zien in De Lieve Vrouw, Aan de Slinger, Bibliotheek Neude

Bullybully | Maas theater en dans | 3+
Wat hebben een peuter en een gemiddelde wereldleider met elkaar gemeen? In ‘BullyBully’ ontmoeten twee wereldleiders elkaar. Een cultureclash op duploniveau. Een peutermusical over vriendschap met grappig geruzie en een happy end.
Te zien in Podium Hoge Woerd, Theater Kikker

Lucky Luuk | Meneer Monster | 4+
Drie cowboys verdwijnen langzaam in het wilde westen, ze voelen zich groot en stoer. Deze lage landen western zit vol humor en handgemaakte special effects en is een ode aan het dagdromen en de rijke verbeeldingskracht van kinderen.
Te zien in Podium Hoge Woerd, Flint, Stadsschouwburg Utrecht

Superjuffie | De Toren van Geluid | 5+
Als er een dier in de stadsdierentuin in gevaar is, wordt juf Josje Superjuffie. Met haar superkrachten schiet ze te hulp. Maar komt ze op tijd? Een avontuurlijke muziektheatervoorstelling gebaseerd op de succesvolle boeken van Janneke Schotveld en Annet Schaap. Te zien in Theater Kikker, Flint, Podium Hoge Woerd
Anders is een hele normale Zweedse voornaam | Theater Artemis | 6+
Waarom doen we de dingen eigenlijk zoals we ze doen? Kan het ook anders? Drie figuren proberen het en dat zorgt voor vreemde beelden, zelfbedachte uitvindingen en slapstick-ongelukken. Is het wel handig om de afgesproken regels los te laten?
Te zien in Podium Hoge Woerd, De Lieve Vrouw, Theater Kikker

De Baron van Münchhausen | Theater Sonnevanck / DIEHELEDING | 7+
Een kleurrijke en muzikale familievoorstelling over het waargebeurde verhaal van de Baron van Münchhausen. Of, is het toch niet waar?
Te zien in Podium Hoge Woerd, Theater De Veerensmederij, Stadsschouwburg Utrecht

Oma is een avatar | HNTjong | 8+
BFF’s Zoë en Amani hebben allebei hun oma verloren. Ze besluiten nieuwe oma’s te maken in virtual reality. Oma wordt een avatar. Op zoek naar de perfecte oma verdwalen ze in de digitale wereld. Is ‘weg uit deze wereld’ eigenlijk wel voor altijd weg? Hoe kun je afscheid nemen als iedereen eindeloos doorleeft op social media?
Te zien in Stadsschouwburg Utrecht, Flint, Aan de Slinger

Kijk voor het complete programma, speeltijden en tickets op www.lente-uitjes.nl.

Lente-uitjes is een samenwerking van Theater Kikker, Podium Hoge Woerd, Stadsschouwburg Utrecht, Aan de Slinger, Bibliotheek Neude, De Lieve Vrouw, De Veerensmederij en Flint.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].