schade schaapskooi

Utrechts Landschap roept op tot donatie om schade aan natuur en erfgoed te herstellen

Utrechts Landschap roept de inwoners van de Provincie Utrecht op om te doneren om de schade aan natuur en erfgoed van Utrechts Landschap te herstellen. Een eerste schatting leert dat de stormschade Utrechts Landschap 300.000 euro kost. Bepaalde schadegevallen vallen onder de verzekering, maar lang niet alles. Doneren kan via de site van Utrechts Landschap: www.utrechtslandschap.nl/stormschade.

Kasteel Loenersloot, de steenfabriek in de Bosscherwaarden in Wijk bij Duurstede, de tabaksschuren bij Amerongen en de schaapskooi in Driebergen moeten hersteld worden. De fonkelnieuwe en elektrische pont Utrechts Landschap op de Kromme Rijn heeft veel water gemaakt en apparatuur zal moeten worden vernieuwd.

Natuur

Ook alle terreinen van Utrechts Landschap zijn getroffen door de stormen van de afgelopen dagen. Eiken, beuken, berken, populieren, notenbomen, douglassparren, wilgen; ze moesten het allemaal ontgelden. Het zal tijd kosten om alle paden weer toegankelijk te maken voor publiek. Er is gelukkig niet alleen slecht nieuws; het dode hout is heel erg goed voor de biodiversiteit. De komende jaren nemen vogels, insecten en paddenstoelen het hout over, en daarna volgen vele kleinere organismen.

Over Utrechts Landschap

Utrechts Landschap beschermt natuur en monumentaal erfgoed in provincie Utrecht. Er is dicht bij huis zoveel moois te vinden: weelderige bossen, uitgestrekte heidevelden, vogelrijke uiterwaarden en draaiende molens. Dat mag niet verdwijnen!

Sinds 1927 kopen we natuur en erfgoed aan om het te behouden voor toekomstige generaties. We beheren het en stellen het open voor publiek. Inmiddels hebben we ruim 5.600 hectare natuur, buitenplaatsen, 23 molens, Kasteel Loenersloot en Steenfabriek Bosscherwaarden veilig- en opengesteld.

Het werk van Utrechts Landschap is mogelijk dankzij de steun van 28.000 donateurs (Beschermers), 745 vrijwilligers en 63 bedrijfsvrienden. Wilt u meedoen of meegenieten? Kijk op www.utrechtslandschap.nl.

Laat een reactie achter

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven